Tre myter om vin

Tre myter om vin

Der findes en vin til enhver lejlighed, men der findes også mange myter og vandrehistorier. Her gennemgår vi tre myter om vin og diskuterer, om de er sande eller falske.

1: En åben flaske skal drikkes samme dag

Falsk. Det er faktisk slet ikke nødvendig, hvis du lukker for den igen. Når vinen er i kontakt med luft, forringes kvaliteten. Men sørger du får at lukke den godt med låg eller prop, kan vinen faktisk holde sig længe efter åbning. Tre til fire dage i køleskab kan den sagtens holde sig, og ellers er det altid et godt tip at fryse vin ned som isterninger. Derved er de perfekt at tage op til en gang sovs eller lignende.

2: Alkoholprocent kan fortælle om en vin er sød

Sandt. Alkoholprocent i hvidvin kan faktisk give en indikator for, om vinen er tør eller sød. En vin bliver tør, hvis den gærer forbi det stadie, hvor der er sukker tilbage. Stopper man gæringen, inden sukkeret er opbrugt, vil man modsat få en sødere vin. De søde vil så samtidig have en lavere alkoholprocent end de tørre vine.

3: Papvin er ringere end flaskevin

Falsk. Det er en meget kendt antagelse. Papvin er kendt for at være de fattiges vin og i ringere kvalitet. Det er der faktisk intet, der siger, at det er. I nogle tilfælde kan der dog være tilsat mere svovl til papvin grundet emballagen, hvorfor følelsen af vinen kan være anderledes.

Dette var tre myter om vin – der findes mange flere, også indenfor hvor sundt det er at drikke vin.