Fissan – Kongen fra Aalborg

Du kender ham sikkert fra reality programmet ”Kongerne af Marienlyst”, der blev vist sidste år. Her blev han kendt som mors dreng fra Aalborg, da han ofte ringede hjem til sin mor. Nu er han så aktuel i endnu en sæson af Kongerne, dog på Rømø.  Men hvem er han egentlig, hvem gemmer sig bag navnet Fissan. Zekvens har sat Fissan stævne i Aalborg midtby for at finde ud af, hvem han egentligt er.

Tekst: Maria Jakobsen & Foto: Marie Knap

Jeg kommer gående på Nytorv, og der foran Baresso står Fissan med det borgerlige navn Jesper og venter på mig. I favnen har han hans nyeste kærlighed nemlig hans lille hvalp Abby på kun 10 uger. Vi sætter os ned med hver vores smoothie, og jeg ser frem til at lære Jesper bedre at kende. For hvorfor kom han mon i tanke om, at ville være med i et program som ’Kongerne af Marienlyst’ og nu også Rømø.

Hvorfor reality?

-Egentlig var det først meningen, at jeg skulle have været med i Paradise Hotel. Jeg var kommet med, men så kom jeg til skade med min fod og var derfor nødt til at melde afbud. Men så blev jeg igen kontaktet af Mastiff, som er det produktionsselskab, der producerer både Paradise Hotel og Kongerne, og blev tilbudt at komme med i programmet ”Kongerne af Marielyst”, hvilket jeg sagde ja til, fortæller Fissan.

Siden hans deltagelse i programmerne har Fissans liv ændret sig lidt. Han kan selvfølgelig mærke, at han bliver genkendt på gaden. Folk vender sig om og kigger efter ham. Men i hjembyen Aalborg føler han nu ikke den store ændring.

-Jeg synes ikke, jeg er blevet mere kendt som sådan i Aalborg. Jeg har altid gået meget i byen i Aalborg og på den måde været et kendt ansigt, men når jeg færdes i f.eks. Aarhus eller København, kan jeg da godt mærke, der kommer lidt ekstra opmærksomhed på min vej.

I programmerne er Fissan kendt som en, der selvfølgelig er helt vild med damer, og som en der måske ikke har de store problemer med at score. Men hvordan er situationen så med de damer nu, er det blevet endnu lettere at score efter hans tv-debut.

-Det er faktisk blevet alt for nemt at score. Det er næsten sådan, at man ikke gider mere. Nu går jeg i stedet efter dem, der er helt uopnåelige for mig. Det er lidt sjovere. Efter sådan en aften, hvor et afsnit er blevet sendt på tv, kan der sagtens tikke flere 100 venneanmodninger ind på Facebook, forklarer Fissan. Så man må sige, at det egentlig går ganske godt med de der damer.

Bagsiden af medaljen

Denne sæson af Kongerne, fik dog en ganske anderledes afslutning for Fissan, da han modtog en anmeldelse for voldtægt.

-Jeg blev meget chokeret, da jeg blev vækket af politiet og fik at vide, at jeg var blevet anmeldt for voldtægt, for jeg havde jo lige kysset hende farvel, hvor hun var glad og smilende. Jeg var på dette tidspunkt total uforstående overfor, hvorfor hun anmeldte mig –  og er selvfølgelig stadig ked af situationen. Det er jo bestemt ikke sjovt, at blive stemplet som voldtægtsmand, fortæller Fissan.

Det viste sig dog, at pigen havde handlet i en form for frustration, da hun havde kæreste på, og derfor havde fortrudt, at hun var taget med Fissan hjem til huset. Eftersom der på dette tidspunkt var fuld gang i optagelserne af ”Kongerne af Rømø”, hvor huset var overvåget 24 timer i døgnet af en lang række kameraer – blev situationen med pigen og Fissan derfor også fanget på bånd. Den dag i dag har politiet valgt at droppe alle tiltalelser mod Fissan og har i stedet valgt at køre en sag mod den pågældende pige, da det selvfølgelig er en alvorlig sag, anklage en anden person for voldtægt.

-Ekskæresten til pigen, altså ham hun var sammen med på dette tidspunkt, har også kontsktet mig for at sige, at han er ked af jeg blev udsat for dette, fortæller Fissan.

Venner for livet

På trods af den kedelige historie kan Fissan sagtens kigge tilbage på deltagelsen i programmet med glæde.

-Det har været en rigtig god oplevelse at være med begge gange – men to meget forskellige oplevelser. Første gang var jeg ikke synderligt begejstret for huset, vi var blevet indlogeret i, men her anden gang var der virkelig tale om luksus.

Til anden sæson blev Fissan tilbudt at være med til at caste folk til programmet, så der havde han selvfølgelig mere indflydelse på, hvem han var sammen med i huset.

-I forhold til første gang, synes jeg, der var gjort mere for, at vi skulle have det godt sammen i huset. Første gang var der utrolig mange intriger og folk kom ofte op at toppes. Hvorimod vi anden gang har været meget bedre til at hygge os med hinanden og skabe en fest.

For det er jo en fest. Deltagerne bliver indlogeret i huset i to uger, og så er det ellers 14 dages intensiv druk.

Fra deltagelsen i programmet har Fissan fået utrolig mange nye venskaber. Især Martin og Walid fra programmet ser han ofte, men også folk fra andre tv-programmer er han blevet venner med. Næsten hver weekend er Fissan nemlig rundt og feste på landets diskoteker, som en del af hans job, og her har han mødt og fået en masse nye venskaber. Men hvad så med de gamle venner, hænger de stadig ved?

-Jeg vil sige, at jeg nok har fået ryddet lidt op i min vennekreds. Jeg har stadig mange af de samme venner, som før jeg deltog i programmerne, men selvfølgelig er der også faldet nogle fra. Men dem jeg har tilbage nu, det er helt klart de sande venner. Det er dem jeg kan stole på, fortæller Fissan smilende.

Fremtidsplaner

Men hvad skal der så ske i fremtiden?

Fissan arbejder som køleteknikker, men går i øjeblikket med tankerne om at starte som selvstændig med nogle af hans venner i en helt anden branche. Men det er ikke noget, han endnu ønsker at løfte sløret for.

-Jeg synes bare, det kunne være så fedt at få noget til at fungere sammen med mine venner. Det vil jeg være utrolig stolt og glad for, hvis vi kunne få til at lykkes.

Derudover går Fissan med overvejelserne om at flytte til Århus. Egentlig ikke så meget fordi han er træt af Aalborg men mere for, at der skulle ske noget andet.

-Jeg synes virkelig, Århus er en fed by, så det kunne jeg godt overveje. Så hvem ved, måske bor jeg der om et års tid.

Udover deltagelsen i festprogrammerne har man for en måneds tid siden kunnet opleve Fissan i programmet ” 4 stjernes middag”, hvor han deltog sammen med tre andre deltagere fra den første sæson af kongerne.

-Det var simpelthen så hårdt at være med i. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg syntes, det var så hårdt. Men jeg synes virkelig, det krævede en del at være med i dette program. Måske var det det med at skulle åbne sit hjem op for hele Danmarks befolkning. Det var bare mærkeligt at skulle invitere folk hjem på den måde i sit private hjem. Min lejlighed blev jo fuldstændig forvandlet til et tv-studie med cirka 16 produktionsfolk plus de tre gæster, jeg skulle have til middag, men det var da en fed ting at prøve, fortæller Fissan.

Men hvor kommer navnet Fissan egentlig fra?

-Det var egentlig et navn, jeg har fået for mange år siden til fodbold, da jeg havde en tendens til at rende rundt og lave fis med det hele. Men det er nok ikke den betydning, det har for folk efter at have set mig i programmerne, forklarer Fissan med det største glimt i øjet.

Hvad der skal ske i fremtiden, det bliver spændende at se. Men i hvert fald fortryder Fissan intet.

-Jeg kan sagtens stå inde for alt, hvad der skete i programmet. Man skal huske på, at vi bliver filmet 24 timer i døgnet, og det er jo kun en brøkdel der bliver vist på tv.

Fissans lille hvalp Abby er faldet i søvn i hans skød under interviewet, smoothien er ved at være drukket og det er på tide at tage afsked med de to. Det bliver spændende at se, hvor vi møder Fissan i fremtiden.

 

FAKTA:

Navn: Jesper Faaborg Wartou Schumann

Fødeby: Aalborg

Alder: 26 år

Single: Ja

Yndlings gå i byen sted: Århus, ved Åen

Uddannelse: Køleteknikker

Livret: Stegt flæsk og persillesovs

Yndlingsfarve: Lilla

Yndlingsfilm: Superbad

Yndlingskunstner: Rasmus Seebach