Jakob Cool

Han er 23 år gammel. Han læser til ingeniør med master indenfor Operations and Innovation Management på AAU. Han blev iværksætter i gymnasiet. Han har allerede sit eget firma, Management Marksmen. Han er bestyrelsesmedlem på AAU. Mød Jakob Kristoffersen.

– Jeg har ekstremt meget respekt for Jakob, ikke kun fordi han altid beskæftiger sig med så mange spændende ting, men mest af alt fordi han er så ydmyg med det. Selvom han laver helt utrolige ting selv, er han altid mere interesseret i at høre om min mega kedelige hverdag. Jeg mødte Jakob, da jeg kom i samme 7. klasse som ham i Fredericia. Siden har vi været venner, og vi fulgtes også ad til Aalborg for at læse. Vi har haft en tradition med at mødes og se ”How I met your mother” serien, og Jakob var altid klar med en eller andet spændende vin, man skulle smage eller en vanvittig oplevelse, han ville dele, siger Sofie Winther Troelsen, der læser psykologi på AAU. Hun tilføjer, at det tidligt var tydeligt, at Jakob var udstyret med særlige evner indenfor ingeniørfaget.
– Da vi skulle i erhvervspraktik i 9. klasse, var alle os andre ude på helt almindelige, kedelige arbejdspladser. Jakob var i et ingeniørfirma, og de blev så vilde med ham, at de ansatte ham bagefter. Vi andre fik bare et skulderklap og et håndtryk, griner Sofie.

Et intelligent genoptræningskoncept
Der er ikke mange 23-årige, der kan skrive adm. direktør og bestyrelsesmedlem på deres visitkort. Men Jakob kan. Han er medlem af AAU’s bestyrelse og indehaver af Management Marksmen.
– Jeg er født i Fredericia. Min mor er sygeplejerske og min far er ingeniør. Min søster Line og jeg er blevet opdraget til at turde springe ud i tingene. Vi har lært, at man skal følge sit hjerte og sine drømme. Især omkring valg af uddannelse føler jeg virkelig, at vi er blevet guidet i at følge det, vi brænder for, fortæller Jakob. Allerede da han gik på HTX i Fredericia etablerede han et firma sammen med fem venner. Ideen var et inteligent genoptrænings koncept, der skulle bruges som hjælpemiddel til bl.a. fysioterapeutisk genoptræning efter f.eks. sportsskader. Konceptet bestod af et intelligent vippebræt, hvortil fysioterapeuten kunne fjernuploade træningsprogrammer til optimal genoptræning uden fysisk tilstedeværelse.
– Vi kom så langt som til at få fremstillet en prototype af det, husker Jakob. På baggrund af opfindelsen blev han udvalgt til at deltage og tale ved en international innovationskonference i Tallinn.

Next stop Harvard
Genoptræningskonceptet og vippebrættet er historie, og i stedet for bruger Jakob nu sine kræfter på ingeniørstudiet, hvor han specialiserer sig inden for international innovation og ledelse. Hans mål er Harvard University næste semester, selvom det betyder midlertidig adskillelse fra kæresten Lotte. Derudover har han travlt med firmaet Management Marksmen, som blev etableret for et års tid siden. Blandt kunderne er Erhvervsgruppen på Aalborg Universitet.
– Jeg har hjulpet med at få bedre styring på alle de opgaver, man løste for virksomheder med diverse markedsføringskampagner på AAU. Vi har målt effekten, og det har resulteret i en stigning i dækningsbidraget på 43 % på et år, oplyser Jakob. Han har også været med til at etablere M1 mobilabonnementet for studerende.

LA Bar
– Jeg havde ALDRIG været i Aalborg før jeg startede på studiet. Men jeg kan rigtigt godt lide byen, og det er flot med alle de ting, man har lavet langs havnen, Utzon Centret osv. Man kunne godt trække endnu mere liv derned, med f.eks. biografer eller andet, med kulturhalvøen i Middelfart som forbillede,
siger Jakob.
Han har selvfølgelig også hængt ud i Jomfru Ane Gade, hvor det især er LA Bar, Hr. Nielsen og Saltlageret, der har lagt bardisk til ham og vennerne og sikkert mange diskussioner og fremtidsvisioner hen over kolde fadøl.
– Når jeg er færdig med studiet, vil jeg sikkert gerne prøve kræfter som ansat i en stor virksomhed eller inden for konsulentbranchen, slutter Jakob.

 

 

 

Fritiden:
Jeg løber og har gennemført en maraton.

Yndlingssted i Aalborg:
Havnefronten. Jeg kan godt lide duften af saltvandet.

Yndlingsrestaurant:
Fusion på havnefronten, fordi de mixer øst og vest.

Firmaet:
Se www.my-project.dk