Tre gode råde: Det skal du kigge efter, når du vælger a-kasse

Flere end to millioner danskere er medlem af en a-kasse. Men hvorfor er det vigtigt at være med i en a-kasse, og hvad skal du kigge efter, når du vælger, hvilken du vil have til at udbetale dine dagpenge og hjælpe med jobsøgningen? Få tre gode råd lige her.
For de fleste nærmer sommerferien sig med hastige stridt. Ferien betyder typisk to-fire ugers fri fra arbejdet, som kan bruges på afslapning og oplevelser herhjemme eller i udlandet. Men ferien markerer også afslutningen på uddannelserne for en ny årgang studerende. De skal nu til at skifte studielivets trygge rammer ud med en tilværelse på arbejdsmarkedet.

Mange finder relativt hurtigt et job, men hovedparten af de nyuddannede går alligevel ledigt et stykke tid, før det sker. For at være økonomisk sikret i den periode er det nødvendigt at være medlem af en a-kasse.

Hvad enten du er ved at være færdiguddannet, skal til at starte på en uddannelse eller for længst har lagt læringsinstitutionernes bøger bag dig, så får du her tre gode råd til at vælge den rigtige a-kasse. Rådene gælder både for dig, der endnu ikke er medlem, og for dig, der er medlem, men som måske kunne få mere ud af sine kontingentkroner.

1) Vælg efter faggruppe

Specialiserer din a-kasse sig i at hjælpe lige netop din faggruppe og folk med din uddannelse og baggrund? Det skal den helst for at kunne hjælpe dig bedst muligt.

Hvad enten du er eller står til at blive ingeniør, jurist, økonom, pædagog, politibetjent eller noget helt andet, så skal du undersøge, om din a-kasse henvender sig til dem med din faglighed.

FTF-A a-kasse er en af de a-kasser som samarbejder med mange faggrupper.

Gør den det, så er a-kassens konsulenter nemlig vant til at rådgive dem, der er ligesom dig, og vil derfor lettere og hurtigere kunne hjælpe dig videre i job via netværk, vejledning og relevante arrangementer.

2) Gå efter fordelene

Dagpengeområdet er reguleret af staten, og det betyder, at satser og reglerne for tildeling af dagpenge er ens, uafhængigt af hvilken a-kasse du melder dig ind i.
Derfor skal du ikke vælge a-kasse efter, hvem der giver dig det største økonomiske afkast.
I stedet kan du undersøge, hvem der giver dig de bedste fordele. Og det hænger typisk sammen med punkt nummer et; hvem din a-kasse specialiserer sig i at hjælpe.

Tilbyder din a-kasse dig efteruddannelse, hvis det er nødvendigt og giver mening? Tilbyder de dig arrangementer som LinkedIn-oplæg og undervisning i, hvordan du skriver en god ansøgning og CV? Tilbyder de dig workshops og virksomhedsbesøg? Det skal de helst for at kunne hjælpe dig mest hensigtsmæssigt.

3) Prisen spiller også ind

Prisen for, hvad det koster at være medlem af a-kassen, spiller selvfølgelig en rolle, når du skal vælge.
Hvis to a-kasser giver dig nogenlunde det samme, så skal du tage den billigste. Og hvis du er studerende, skal du melde dig ind et sted, hvor det ikke koster dig noget at være, så længe du læser. Men når det er sagt, så skal prisen heller ikke være det afgørende parameter. Faggruppe og fordele er mindst lige så vigtige.