Træningstendens: Aalborgs kvinder vil have muskler og styrke

Former er igen kommet højt på ønskelisten, når Aalborgs kvinder jagter skønhedsidealer. I modsætning til tidligere, hvor træningen var et slankemiddel, lægger kvinderne nu mere vægt på et muskuløst udtryk.

Aalborgenserne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre. Men hvor det for år tilbage var for at se mager ud, er det i dag med fokus på muskelopbygning og styrke. Det er især kvinder, der jagter det nye skønhedsideal, hvor det er naturligt at vise større muskler og stor styrke.

– De seneste år har idealerne ændret sig hos Aalborgs kvinder, så de i dag søger et muskuløst udtryk med former. Tidligere var der meget fokus på, hvad badevægten sagde, men i dag er der mere fokus på, hvad spejlet viser. Ligesom hos mændene, der altid har efterspurgt styrke og markerede muskler, fortæller Lene Lystrup, der er centermanager hos fitness dk i Aalborg på Bispensgade.

Som konsekvens af aalborgensiske kvinders markant øgede interesse for styrketræning har motionscentret på Bispensgade oprettet flere forskellige typer styrketræningshold.

De ændrede ønsker har også manifesteret sig i den måde, som centret i dag er udformet på. Ifølge Lene Lystrup er der kommet flere frie vægte, der netop passer rigtig godt til den funktionelle styrketræning, hvor der er fokus på hele kroppens muskelopbygning.

Personlige trænere og kvalitetstræning

At nå individuelle træningsmål kræver for manges vedkommende særlige programmer, der passer til lige nøjagtig de ønsker, man har til styrke og kropsændringer. I 2015, 2016 og 2017 har det været en klar tendens, at flere har indset vigtigheden af en personlig træner for at nå deres mål.

– Der lægges stadig større vægt på kvaliteten i træningsoplevelsen. Personlige trænere, der kan give ekstra dimensioner til træningen og dens resultater, er kommet på dagsordenen, og især blandt kvinderne er de personlige trænere populære, siger centermanageren

Ifølge Lene Lystrup er aalborgensiske kvinders træningsmønstre gået fra tidligere at være lidt tilfældige til at være mere evidensbaserede. Stadig flere medlemmer hos fitness dk på Bispensgade går systematisk og analytisk til værks, når de træner.