Tandlæge når du fylder 18? Sådan vælger du den rette

Er du fyldt 18 år, så kan du frit vælge mellem de mange tandlæger i dit lokalområde. Når du bliver myndig, kan du ikke længere være tilknyttet din skoletandlæge. I den anledning skal du på udkig efter en ny tandlæge, hvor du kan få udført fremtidige tandundersøgelser og tandbehandlinger.

Sådan vælger du den rette tandlæge

I Danmark kan vi frit vælge mellem de mange autoriserede tandlæger. Der er dog forskel på, hvilke kriterier der lægges vægt på, når danskerne skal vælge den rette tandlæge. Er du i tvivl om, hvilken tandlæge der er den rette for dig, kan du bl.a. lægge vægt på følgende kriterier:

  1. Tilliden skal være der – Skal du overlade dine tænder til en tandlæge, så er det vigtigt, at tilliden er på plads. Du kan med fordel trække på dit netværk, da anbefalinger fra venner og familiemedlemmer er guld værd. Du kan ligeledes få glæde af Sundhedsstyrelsens tilsynsliste over tandlæger, der er i skærpet tilsyn eller har påbud. Takket være den omtale tilsynsliste kan du også skabe dig et overblik over, hvilke tandlæger du bør holde dig fra.
  1. Dan dig et overblik over prisniveauet – Selvom prisen ikke bør altafgørende for dit valg, så er det alligevel et kriterium, der er værd at lægge vægt på. Undersøger du prisniveauet, vil du typisk finde ud af, at der er stor forskel på priserne fra tandlæge til tandlæge. Vil du ikke risikere at blive ruineret af dyre tandlægeregninger, bør du vælge en prisvenlig tandlæge. Skal du f.eks. have lavet en større tandbehandling, vil det være en god idé at indhente tilbud fra flere tandlæger i dit lokalområde.
  1. Læs anmeldelser og vurderinger på nettet – På nettet kan man typisk finde frem til anmeldelser og vurderinger af de mest populære tandlæger. Du kan f.eks. bruge Trustpilot.dk, hvor danskerne er flittige til at dele deres oplevelser med tandlæger. Tpfrb.dk er et eksempel på en tandklinik, der har fået rigtigt mange vurderinger på Trustpilot. Her kan tandklinikken nemlig prale med at have en gennemsnitsscore på 9,5 ud af 10 stjerner – med udgangspunkt i 244 kundeanmeldelser.
  1. Arrangér et personligt møde – Hvis du skal vælge en ny tandlæge, kan det være en god idé at møde personligt op i klinikken, før du tager den endelige beslutning. Dermed får du chancen for at møde nogle af de tandplejere, som måske får muligheden for at pleje og behandle dine tænder i fremtiden. Arrangerer du et personligt møde, har du bedre forudsætninger for at vurdere, om den pågældende tandlæge lever op til dine behov og ønsker.

Er du ikke tilfreds med den valgte tandlæge, har du selvfølgelig mulighed for at skifte igen. Dermed risikerer du aldrig at blive bundet til en tandlæge, som du ikke er tilfreds med.