Sixt og E.ON: Nu bliver elbilen billigere at leje end benzinbilen

Publiceret 19/11/2021

For at gøre det mere attraktivt at vælge en elbil frem for en benzinbil, går biludlejningsselskabet Sixt og energiselskabet E.ON nu sammen om at tilbyde elbiler med alt inklusiv, heriblandt ladeboks og ubegrænset opladning ude og hjemme til en fast, lav månedlig pris.

I løbet af det første halve år er der solgt færre end 200 elbiler og langt over 130.000 fossilbiler. For at puste liv i den grønne omstilling, samler Sixt og E.ON derfor nu alle omkostninger til billeje og opladning i én fast, lav månedlig ydelse, som gør elbilen billigere at leje end en tilsvarende benzinbil. Med tilbuddet sparer kunder op til 10.000 kroner over en et-årig periode.

”Vi vil fjerne alle barrierer og bekymringer for danskere, der overvejer at anskaffe sig en elbil. Selvom vi har ladeløsningerne og et landsdækkende ladenetværk på plads, så er elbilmarkedet stort set gået i stå. Derfor er der brug for nytænkning for at få genstartet elbilsalget og sætte skub i markedet. Sammen med Sixt tilbyder vi derfor en All Inclusive-pakke, som ikke fås billigere eller bedre,” siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON, og påpeger, at der var færre elbiler i juni end ved årets start.

Ved at samle elbil, ladeboks, udgifter til opladning, forsikring, dæk mv. i én pakkeløsning er ideen at gøre det billigere og mere overskueligt for bilister at skifte til elbil. Med i All Inclusive-pakken indgår både ubegrænset opladning i hele E.ONs offentlige ladenetværk og derhjemme på en ladeboks fra E.ON.

En populær elbil med lang rækkevidde

Biludlejningsselskabet Sixt har igennem længere tid udlejet elbiler, og elbilen, Renault ZOE Life, har vist sig at være særlig populær blandt kunderne. Derfor har E.ON og Sixt valgt at tilbyde Renault ZOE 41kWh, der har en realistisk rækkevidde på 300 km, til de nye elbilister.

”Hos Sixt Biludlejning lejer vi nu elbiler ud i hele Danmark og sammen med E.ON har vi gjort månedsleje af elbilen billigere end en benzinbil. Der er ingen udbetaling, og det er inklusiv alt. Vi tror, det bliver en succes, der kan sætte skub i et ellers opbremset elbilmarked, hvor leje nu er mere attraktivt end at eje. For de fleste kunder er det væsentlige, hvad bilen koster dem om måneden, og at den dækker deres transportbehov fra A-Z,” siger administrerende direktør hos Sixt, Søren Lithander, der med initiativet understreger Sixts tro på elbiler – nu og i fremtiden.

Sixt er et Danmarks førende biludlejningsselskaber og har udlejet elbiler siden 2012. E.ONs offentlige ladenetværk, der tæller mere end 1.300 ladepunkter i byer og hurtigladere langs motorvejsnettet, er Danmarks største og forsynes med strøm fra vedvarende energikilder.

Tilbuddet fra E.ON og Sixt indeholder:

 • Renault ZOE Life 41kWh (3.999 kr./md. inkl. moms)
 • Renault ZOE Intens 41 kWh (4.299 kr./md. inkl. moms)
 • Hjemmeladeboks inkl. installation
 • Ubegrænset opladning ude og hjemme
 • Ingen førstegangsydelse
 • Realistisk rækkevidde 300 km
 • Gratis ekstrachauffør
 • Sommer- og vinterdæk
 • Ladekabel til 230V
 • Ladekabel til offentlig ladestander
 • 2.100 km./måned
 • Vejhjælp
 • Service
 • Forsikring (selvrisiko 5.000 kr.)
 • Udstyr som fartpilot, Navigation, Bluetooth og klimaanlæg
 • Ejerafgift

Læs mere om tilbuddet på www.eon.dk/sixt

E.ON
E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 43.000 medarbejdere og 32 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Sixt
Sixt er en international udbyder af mobilitetsløsninger af høj kvalitet. ”Feel the motion” – Sixts motto – er udbredt i mere end 100 lande verden over. Kunder har adgang til mere end 175.000 biler ved cirka 4.000 udlejningskontorer samlet under Sixts brand. Sixt kan præsentere en flåde med alt fra elbiler, stationcars og varevogne til luksus- og sportsvogne.