Sådan sparer du penge på tandlægen som ung

Som ung handler det om at spare, hvor man kan, for det er ikke ligefrem altid, at økonomien er på sit bedste punkt. Hvis du også har det sådan, så kan du i denne artikel lære, hvordan du har mulighed for at spare penge på noget så pengeslugende og så irriterende som en tur til tandlægen. Først og fremmest, så skal det nævnes, at det som oftest også har noget med din tandlæge at gøre, hvor meget, du kommer til at betale for dit tandlægebesøg, for de forskellige tandlæger har nemlig også forskellige priser, så derfor kan det også være værd at se på, hvor meget, du kan spare ved at skifte fra din nuværende tandlæge og over til en af de andre tandlæge i din by eller i nærheden. Bor du f.eks. i Brønshøj, kan du finde en liste over de forskellige tandlæger i Brønshøj.

Sammenlign prisen på de andre tandlæger

Som nævnt ovenfor, så kan der nemt være mulighed for at spare de første mange penge ved at skifte din tandlæge. Der er selvfølgelig ikke nogen garanti ved, at du har mulighed for at spare penge ved at skifte fra den ene tandlæge til den anden, for det kan sagtens være tilfældet, at du i forvejen er tilknyttet den tandlæge i byen, der er billigst. Selvom det i forvejen er billigt hos din nuværende tandlæge, så kan det dog sagtens betale sig for dig at se nærmere på de andre tandlæge i byen (og måske også endda i de omkringliggende kommuner, hvis du har adgang til en bil), da der sagtens kan være penge at spare ved at gøre dette – så derfor er det bestemt din tid værd.

Lad studerende ordne dine tænder

Hvis du er bosat i enten København eller Århus, så er der også muligheden for at lade studerende ordne sine tænder. Oftest er der mulighed for at få lavet sin behandling eller sit tjek til omkring den halve pris, da man kun betaler for materialerne og ikke for selve arbejdslønnen, når din behandling bliver udført af en eller flere tandlægestuderende. Der er dog ikke noget at være bange for, for på begge uddannelsessteder vil de studerende være under opsyn af en uddannet tandlæge, der sikrer sig, at det hele forløber som det skal. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke altid er muligt at få tid, når det passer dig, da det skal passe ind i skolens program – også selvom der er tale om en lidelse.

Overvej en tur til Tyskland

Hvis du er bosat nær den dansk-tyske grænse, så kan det sagtens betale sig for dig at tage til Tyskland, hvis du skal have udført en større operation eller behandling. De tyske tandlæger er nemlig meget billigere end de danske, så derfor er der god mulighed for at spare penge ved at tage rejsen til Tyskland (det behøver ikke være længere end Flensborg), for at få lavet den operation eller den behandling, som du har behov for. Du skal dog huske på, at de har travlt og derfor skal du bestille tid i god tid, hvis du ønsker at bruge denne fremgangsmåde.