Månedens middag på budget

”Månedens middag på budget” er man vel fristet til at sige er et besøg hos forældrene eller vennerne. Men hvis du ikke er nasserøv på fuldtid og også kan lide at kokkerere lidt selv, så kommer den helt gode ret denne måned: Kyllingespyd med grønt og kartoffelsalat.  Det er super lækkert på de lune sommeraftener, og det er dejligt nemt og hurtigt at lave. Retten er beregnet til 4 personer.

Tekst: Louise Ege Andersen

Kyllingespyd med grønt

Du skal bruge:

  • 12 – 14 træspyd
  • 4 kyllingefileter (ca. 600 g.)
  • 4 løg i store tern (ca. 200 g.)
  • 4 peberfrugter
  • 1 spsk. honning
  • Chilisovs efter smag
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skær kylling, løg og peberfrugter i store tern. Put dem skiftevis på træspyddene og placer dem på en bageplade.

Bland honning, chilisovs, olie, hvidløg og salt og peber i en skål og pensl spyddene med marinaden. Sæt spyddene i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 min. De kan også laves på grillen.

 

Kartoffelsalat

Det skal du bruge:

  • 2½ dl. A38
  • 2½ dl. cremefraiche
  • 20 g. finthakkede løg
  • 2 tsk. mild, sød sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 750 g. små kogte faste kartofler
  • 3 spsk. hakket frisk persille
  • 2 spsk. klippet frisk purløg
  • Salt og peber

Bland A38, cremefraiche, løg og krydderier. Skær de kogte kartofler i tern og vend dem i saucen. Lad retten stå og trække i køleskabet mindst 30 min. før serveringen.

Tid: Ca. en halv time.