I kø til Aalborgs læseklubber

Publiceret 22/11/2021

Den 26. september kan du springe køen over og direkte ind i din egen nye læseklub, når Aalborg Bibliotekerne holder introdag for kommende og etablerede læseklubber   

I Aalborg vrimler det med læseklubber. For det er skønt at læse og kan ofte være en tindrende, unik oplevelse, som man bare må dele med nogen.

Tirsdag d. 26. september vil du kunne finde plads i et af Aalborgs mest hæderkronede læsemiljøer, når Aalborg Bibliotekerne inviterer til info- og inspirationsaften for nye og etablerede klubber.

Aftenen vil også byde på noget for de eksisterende læseklubber, der kan få råd, inspiration og praktiske idéer til at pifte niveauet op, hvis læsningen er gået i stå.

I alle farver, lag og aldre

I Aalborg findes læseklubberne i enhver størrelse og sammensætning. Der er læsegruppen bestående udelukkende af mandlige gymnasielærere, der er krimi- entusiasterne, de yngre, kultur- eliterne, –  dem med en travl arbejdsdag, hvor læsningen er det eneste pusterum.

Det er blandt andet nogle af disse læseklubber, der d. 26 september åbner døren på klem for optag af nye medlemmer; men der vil også være mulighed for at høre, hvordan man opretter sin egen læseklub helt fra bunden.

Helt sin egen 

‘Læseklubberne er nærmest sin egen institution’, siger Bodil Bøtcher Jacobsen, der er ansvarlig for koordineringen af læseklubberne ved Aalborg Bibliotekerne.

‘Nogle af læseklubberne har adskillige år på bagen, ofte med en utrolig loyal medlemsskare, som kun skiftes ud, når nogen f.eks. flytter eller får børn – og selv dér har jeg hørt at nogle fortsat deltager over mail’.

De seneste år er der kommet en støt voksende tilstrømning af yngre læsere til klubberne, der ellers en overgang stod til at have overvægt af et stolt seniorsegment. Nu er der nærmest venteliste til klubberne med de lavere gennemsnitsaldre.

‘Jeg tror læseklubberne rører ved noget centralt i mange. Lysten til at dele og finde sammen med andre, der har haft samme oplevelse. Finde sig selv og andre i samme fortælling, siger Bodil Bøtcher Jacobsen afslutningsvis.

’Det har man lyst til, uanset om man er ung eller gammel’.