Hvorfor du bør tage et studierelateret studiejob

Har du længe ønsket dig et studierelateret studiejob, så er det måske nu, du skal gøre noget ved det. Der er nemlig rigtigt mange gode grunde til at tage et studiejob med relation til din studieretning.

Studiejobs åbner op for jobmuligheder

Selvom studiejobs har mange kortsigtede fordele, så er der også en række langsigtede fordele forbundet med studiejobs. Et studiejob kan nemlig have en særdeles stor betydning for dine fremtidige jobmuligheder. Er du nyuddannet, og skal du søge om et job, så vil det være en fordel, hvis du har et studierelevant job med i bagagen. Undersøgelser viser, at der er rigtigt mange nyuddannede, som får et job på den arbejdsplads, hvor de tidligere har haft et studiejob.
Henvender du dig til en arbejdsgiver med henblik på at få et studiejob, vil det give dig mange pluspoint på kontoen, hvis du fortæller, at du har erhvervserfaring fra et tidligere studiejob. Det giver dig nemlig nogle vigtige meritter på dit CV, der måske er med til at afgøre, hvorvidt du får drømmejobbet eller ej.

Du får en fast indkomst

Selvom penge ikke er alt, så er det alligevel rart at have en fast indkomst. Dermed vil du have mulighed for at supplere din SU med en ekstra indtægt, så du har nemmere ved at betale de faste udgifter. Der kan være stor forskel på, hvor meget man får i løn, hvis man tager et studiejob. Det afhænger bl.a. af din alder, stilling, arbejdstider og meget mere. Søger du om et studiejob, er det samtidig vigtigt, at du ikke ene og alene har fokus på lønnen. I stedet er det vigtigt, at du finder et studiejob, der hænger sammen med dine ønsker, interesser og studieretning.

Du får mulighed for at udvikle dine kompetencer

Når du bliver en del af en arbejdsplads, har du rig mulighed for at udvikle dine kompetencer. Det gælder naturligvis udvikling af både faglige og personlige kompetencer, hvilket endnu en gang kan komme dig til gode, når du skal søge et job efter din uddannelse. Selvom det er attraktivt at tjene penge, så bør du også tage et studiejob, fordi du har interesse i at lære noget. Tager du et studiejob, finder du ud af, hvad du er god til, og hvad du er mindre god til. Dermed har du bedre forudsætninger for at vurdere, hvilken jobstilling der passer bedst til din profil. Skal du søge om et job, vil det være et stort plus, hvis du er bekendt med dine styrker og svagheder.

Du får et fagligt netværk

Du får et fagligt netværk, når du tager et studiejob, hvilket kan vise sig at være guld værd. Du vil automatisk lære mange personer at kende, som måske besidder nogle af de samme kompetencer og ambitioner som dig. Det er altid en stor fordel at have et fagligt netværk, hvis du engang skal ud og søge et job. Har du fået en masse kontakter gennem dit studiejob, vil disse kontakter måske kunne hjælpe dig på jagten efter dit drømmejob. Disse kontakter bør du holde fast i og vise taknemmelighed, da de kan hjælpe dig på længere sigt.