Hele Danmarks fodbold-10’er er kåret: Jeg vil hellere lægge op end score mål

Daniel Pedersen er i en stor national konkurrence kåret som årets 10’er for sit hårde arbejde for VH Fodbold. Han er vild med den klassiske 10’ers rolle på banen og vil helst have næstsidste fod på bolden inden et mål.

– Jeg får simpelthen et større kick af at lave assisten end selve målet, siger Daniel Pedersen.

Den 28-årige boldfordelers atypiske indstilling til kampene i serie 3 har nu bragt ham til sejren i en landsdækkende konkurrence arrangeret af XL-BYG. I de seneste måneder har kæden af byggemarkeder nemlig været på udkig efter foreningsfodboldens ægte 10’ere. I lokalområderne omkring hver af de 118 XL-BYG-forretninger har indbyggerne haft mulighed for at nominere børn og voksne med de helt rigtige 10’er-kvaliteter.

– For mig er en ægte 10’er kendetegnet ved et godt overblik og en god teknik. Han eller hun skal kunne se medspillernes løb og lægge de rigtige afleveringer. I den professionelle verden er den helt klassiske 10’er ikke så udbredt mere, men Christian Eriksen besidder mange af de nødvendige kvaliteter, mener Daniel Pedersen, der spiller i VH Fodbold, en samarbejdsklub, som han selv har været med til at oprette.

De tre bedste kandidater i hvert område stod efterfølgende ansigt til ansigt i en online afstemning. I området omkring Hadsten i Østjylland vandt Daniel Pedersen med 650 stemmer og strøg efterfølgende hele vejen til tops som landets bedste 10’er. Han modtog hæderen og hovedpræmien som en overraskelse inden kampstart.

– Jeg blev virkelig overrasket. Jeg regnede med, at en af de andre ville vinde, fordi han er dygtig og kommer fra en større klub. Men det er super fedt, at jeg løb med sejren til sidst. På banen elsker jeg at gøre mine medspillere gode, så de scorer, men det er nu også meget rart at få æren en gang i mellem, griner Daniel Pedersen.

Hovedpræmien er en fodboldrejse til et af Europas store stadioner til en værdi af 10.000 kroner samt en fodboldoplevelse på stadion, der skræddersys efter Daniels ønsker.