Brothers bærbare printere er uundværlige for tatovører

Kig på jeres egen krop. Måske er I en af de mange tusinde mennesker, der har fået prikket en ny krops-udsmykning, hvor en Brother PocketJet termoprinter har været involveret.

Ved siden af spidse nåle og blæk i flere farver er en bærbar printer fra Brother blevet et uundværligt redskab for tatovører i Europa.

I de seneste 12 måneder har over 2.500 europæiske tatovører købt en termoprinter fra Brothers PJ-6 eller PJ-7 familier. Mange af dem er blandt Danmarks dygtige tattoo kunstnere.

Normalt bruges Brothers PocketJet printere mest af sælgere, konsulenter, servicefolk og redningstjenester, der skal udskrive dokumenter og kvitteringer, når de er undervejs.

Hos tatovørerne har Brother printerne en lidt anden opgave: De udskriver ”stencils” af de ofte meget komplicerede og farverige tattoomotiver, som nålenes mestre bruger som forlæg til deres tatoveringer.

Brother-printerne har været populære hos tatovører i Europa og USA i flere år, men i de seneste 12 måneder er salget steget kraftigt.

Årsagen er, at printerne kan spare meget tid og besvær for tatovøren. Desuden er de udskrevne forlæg så præcise, at de kan bruges direkte på huden.

Tattoo-stjerne er en stor fan af PJ-printerne
Den britiske tatovør-stjerne Paul Talbot var en af de første, der opdagede mulighederne i at bruge Brother termoprintere i sit arbejde:

”Brothers små PJ-printere er lige så vigtige i mit job som sort blæk. Printerne har flyttet grænser, fordi de er nemme at arbejde med, og deres grafiske output i 300 punkter pr. tomme er ideelt til tattoo-formål. Resultaterne imponerer både kunder og andre tatovører, der endnu ikke har fået sig en Brother PocketJet,” forklarer Paul Talbot.

Som mange andre tatovører brugte Paul Talbot tidligere en større termoprinter til at overføre sine tattoo-designs fra en pc til stencils. Denne metode var dog for langsom og klodset – og man kunne ikke tage printerne med under armen, som man kan med Brothers små og praktiske PocketJets.

Talbot begyndte med en Brother PJ-623 printer, men har siden opgraderet til den hurtigere og mere avancerede PJ7-serie. Den bruger han både i sit tattoo-studie i britiske Birmingham, og når han er på turné Europa rundt med sin tatoverings-kunst.

Lige så vigtig som nåle og blæk Han beskriver sin tegnestil som ”grunge tattoo”. Sikkert fordi han har en fortid som musiker, hvor han holdt meget af den amerikanske grunge rock – udtrykt i f.eks. verdenskendte grupper som Nirvana og Pearl Jam.

Paul Talbot er dog også uddannet grafisk designer, og det er hans viden herfra, han i dag bruger i sit Modern Electric Tattoo Studio:

”Introduktionen af Brothers PJ-printere er lige så vigtig for tatoveringsindustrien som indførelsen af éngangsnåle. Printerne er billige, pålidelige, præcise og tusind gange bedre end den gamle fremgangsmåde,” siger Paul Talbot.

Også hos Brother i Danmark kan man genkende, at printermærket har fået en ny og voksende kundegruppe hos landets tatovører:

”Vi får masser af henvendelser fra tattoo-studier, og vi har været ude og demonstrere mulighederne på landsdækkende tatovørmesser. Dér har vi hentet mange nye kunder,” fortæller Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S.

Seks PocketJets at vælge imellem
Tatovører og alle andre, der har brug for en smart og bærbar printer, kan i dag vælge mellem seks forskellige Brother PJ-modeller på det danske marked.

Alle bruger Brothers særlige termisk print teknologi, der kan udskrive i sort/hvid med opløsninger på op til 300 DPI – punkter pr. tomme.

Alle måler 255 x 55 x 30 mm og vejer omkring 480 gram. De kan forsynes med et 11,1 volt Li-ion batteri, som købes separat. Det kan køre i mange timer på en opladning.

Alt efter model har Brothers PJ-700 printerne USB-stik, trådløst Bluetooth og/eller Wi-Fi. Topmodellen PS-773 kan f.eks. arbejde med Apple AirPrint, Google Cloud Print™, Android Print, Mopria print direkte fra en Android smartphone og Brothers gratis iPrint&Scan-app. Den app fås til både iPhone/iPad og Android