Band Battle: Det nordjyske band T.A.G. vil gå hele vejen!

Den nordjyske musikkonkurrence Band Battle, som holdes på Skråen i Nordkraft har udfoldet sig i løbet af foråret, og et af de bands der har kæmpet i konkurrencen, er bandet T.A.G. Dem kan du lære meget bedre at kende her!

Tekst: Louise Ege Andersen & Foto: Greta Tuckute

Bandet T.A.G. består af de tre musikglade gutter Gregers, som oprindeligt kommer fra Sæby, og Albert og Tobias fra Hjørring. De er alle tre vokset op med et tæt forhold til musik, og det var faktisk Alberts far, som efter at have set Gregers optræde til en koncert i Frederikshavn, foreslog Albert, at de to burde lave et samarbejde. Tobias kom med senere, da hans trommelærer gav Albert hans telefonnummer. Og dermed så bandet T.A.G. dagens lys.


– Vi har spillet sammen i omkring to år nu, og vi er nu ved at have fundet frem til den lyd, som vi gerne vil have, forklarer bandets trommeslager Tobias. Vores genre er måske en smule uklar, fordi vi er et fusionsband, der blander mange forskellige genrer og dermed laver vores helt egen lyd. Hovedsageligt er det jazz, der er den røde tråd, men der er også elementer af funk, rock og soul. Man kan kalde det for en form for lounge musik, supplerer bassisten Albert.

Selvom de ikke kendte hinanden på forhånd, har der ikke været problemer med at falde til og blive enige om, hvad det er de gerne vil med bandet.

– Vi havde hver især nogle numre, som vi tog med, og vi kom alle med idéer til, hvordan vi kunne gøre tingene, så det fungerede faktisk rigtig godt fra start. Vi har også alle tre forskellige roller. For eksempel er Albert den aparte, der hele tiden prøver grænser af, hvorimod Tobias er ham, der altid har styr på tingene og er den organiserede. Jeg selv er nok mere den ustyrlige, der altid render rundt, griner bandets forsanger Gregers.

En positiv udvikling
Som tiden er gået, er T.A.G. blevet mere kendte i ungdomskredse, og de har da også spillet til en del fredagsbarer på de nordjyske gymnasier.

– Det er meget i perioder, vi spiller koncerter. Én måned kan det være fire eller fem gange, vi skal spille, og én måned er der ingen koncerter. Men vi vil bare gerne så meget ud at spille som muligt, forklarer Tobias. Vi har spillet meget på fredagsbarer på gymnasier, og så har vi for eksempel spillet på caféer, til Tversted Jazzydays og på Skråen, siger Gregers.

Udviklingen fra at have startet for to år siden, som et forholdsvist ukendt fænomen, og til at være der hvor de er i dag, kan da også mærkes.

– Vi kan godt mærke, at der er flere, der begynder at vide, hvem T.A.G. er. De ved måske ikke 100 pct., hvad det er for noget, vi spiller, men de kender navnet. Her den anden dag havde vi også en fed oplevelse – Der var en gut, der skrev en mail til mig om, at han bare lige ville sige, at han havde set os, og at han synes, det var godt musik, vi spillede, fortæller Albert.

– Vi har udviklet os meget, siden vi begyndte. Vi har fundet vores egen lyd, vi skriver vores egen musik, tager ud og optræder, har fået en hjemmeside, og nu har vi vundet finalen i Band Battle, siger Tobias.

Vejen til Band Battle finalen
Hvis man som band vil være med i Band Battle, skal man i første omgang sende en demoansøgning til Skråen i Nordkraft. Derefter bliver de bedste bands udvalgt til at deltage i semifinalerne, hvor man skal spille i 20 minutter og imponere dommerne.

– Det var så fed en oplevelse at spille til semifinalen. At deltage i Band Battle er en god mulighed for at få lov til at vise, hvad man kan på en lidt større scene, fortæller Albert. Det er en god måde for os at få promoveret os selv, fordi der kommer mange, som måske aldrig ville have hørt vores musik, men fordi de er der for at lytte til deres venner, så hører de også vores musik, supplerer Gregers.

T.A.G. har netop vundet Band Battle-finalen, som fandt sted på Skråen i Nordkraft lørdag d. 12. maj. De vandt titlen som årets nordjyske band og 10.000 kr. samt spillejobs for 50.000 kr.

Hvad fremtiden bringer
For T.A.G. er der ingen tvivl. De vil gerne spille en masse koncerter i fremtiden – også i nogle større byer end Aalborg.

– Vi kunne rigtig godt tænke os at få bredt vores spilleområde lidt ud. Måske komme til Aarhus og København. Vi har spillet i Aarhus en enkelt gang, og det var rigtig fedt, forklarer Tobias.

– En anden stor drøm er at få indspillet noget af vores musik. Vi har allerede nu en masse, der ligger klart, og det vil vi rigtig gerne indspille, siger Gregers.

 

Fakta:

Medlemmer:
Gregers Løvendahl Mogstad
20 år
Sanger og pianist
Fra Sæby
Skal begynde på Musikkonservatoriet i Aalborg til sommer

Albert Reinholdt Østergaard
17 år
Elektronisk Bas og kontrabas
Fra Hjørring
Går i 2.g på Hjørring Gymnasium

Tobias Jensen
19 år
Trommer
Fra Hjørring
Går i 3.g på Hjørring Gymnasium

 

Fakta om Band Battle:
En nordjysk musikkonkurrence, der afvikles en gang om året på Skråen.
Utallige bands sender demoer ind til vurdering, og en lille bid af dem går videre til semifinalen.
Vinderen af Band Battle får titlen som årets nordjyske band samt fede præmier.