5 gode råd inden du skifter til oliefyr

SS oil-106913_1280

 

Før du skifter til et oliefyr, bør du sætte dig ind i den gældende lovgivning, ligesom du bør gøre dig nogle forskellige overvejelser. Vi giver dig 5 gode råd, som du kan få gavn af, hvis du overvejer at skifte til oliefyr.

1.     Undersøg muligheden for etablering af oliefyr i dit nærområde – Først og fremmest bør du undersøge, om det er er muligt at etablere et oliefyr i dit hjem på baggrund af det område, du bor i. Pr. 1 januar 2016 kommer der nye regler på området, som du bør være bekendt med. Såfremt du bor i et område med mulighed for enten naturgas eller fjernvarme, så må du ikke installere et nyt oliefyr. Du bør derfor undersøge, om du lovligt kan skifte til oliefyr.

 2.     Fokus på det økonomiske aspekt – Før du skifter til oliefyr, bør du undersøge, om det vil kunne spare dig penge. Prisen på fyringsolie går op og ned, da prisen bl.a. afhænger af valutakurser, politik, udbud / efterspørgsel samt afgifter og gebyrer. Det kan være fordelagtigt at undersøge, om det vil kunne betale sig for dig at skifte til oliefyr. Derfor skal du stille dig selv et helt enkelt, men kontant spørgsmål: ”Kan det betale sig at skifte til oliefyr?” – Svaret vil typisk være ja, men det er ikke desto mindre værd at undersøge. Det er nemlig de færreste energikilder, som kan konkurrere med oliefyr.

 3.     Undersøg de forskellige alternativer

Selvom oliefyr er en fremragende energikilde, så findes der også alternativer. Alternativerne vil typisk bestå af en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, som vil kunne erstatte et oliefyr. Du kan med fordel undersøge de mest markante fordele og ulemper for de forskellige energikilder. Jordvarme er f.eks. ikke tilegnet ældre huse med dårlig isolering.

4.     Reducering af olieregningen

Vælger du et oliefyr, så har du naturligvis interesse i at holde dine udgifter til olie så lave som mulige. Det kan bl.a. lade sig gøre ved at sikre dig, at dine varmerør og din varmtvandsbeholder er godt isoleret. Derudover bør du have monteret termostater på alle radiatorer. Det gør det nemlig nemmere for vandet at holde sig varmt, og man kan spare omkring 3 % af olieregningen.

5.     Vælg den rette energikilde til dit hus

Der findes ikke én energikilde, som vil være den bedste for alle. Skal du undersøge, om et oliefyr vil være relevant for dig, skal du kigge på forskellige aspekter. Du skal bl.a. tænke over, hvornår dit hus er bygget, hvor godt det er isoleret, og hvordan det varmes op i øjeblikket? Der er nogle klare anbefalinger til valg af energikilde på baggrund af det hustype man har. Dermed kan du hurtigt og nemt finde ud af, om du bør skifte til oliefyr, eller om du skal skifte til en anden energikilde.