Studerende i Aalborg stormer Appleforhandler inden studiestart

På de aalborgensiske uddannelsesinstitutioner er MacBooks markant mere anvendt end i resten af samfundet, og Humac i Aalborg oplever et regulært boom i antallet af solgte computere i august måned.

Når rusugen er overstået, og de første forelæsninger begynder, pryder det skinnende æblemærke en iøjefaldende stor del af computerne i de aalborgensiske auditorier og klasselokaler. En rundringning til it-afdelingerne hos en række uddannelsesinstitutioner viser, at andelen af MacBooks blandt de studerende spænder fra cirka 40 procent helt op til 90 procent.

– Efterspørgslen på MacBook som studiecomputer skyldes sandsynligvis, at de unge gerne vil have noget design, der samtidig fungerer upåklageligt. Og så er der også mange iPhonebrugere, der vælger MacBooks, fordi de fungerer sømløst med Apples telefoner, forklarer Simon Jensen, butikschef hos Humac i Aalborg.

Eksplosion i studenterkøb

En del af forklaringen på Apples popularitet blandt de studerende er, at producenten har stort fokus på studierabatter og kampagner målrettet de unge. Hos Humac mærker Simon Jensen hvert år et stort rykind i butikkerne/butikken i sensommeren.

– August er den måned, hvor vi sælger allerflest MacBooks. Salget stiger til det dobbelte sammenlignet med andre måneder – dog undtagen december. Og travlheden er i høj grad båret af de studerende. Vi kan se, at der bliver indløst mellem 10 og 12 gange så mange studierabatter i august, som der gør i de andre måneder. Og det til trods for, at tilbuddet gælder hele året, siger butikschefen.

Ikke kun de kreative

Traditionelt har Apples computere været mest populære på de kreative uddannelser eksempelvis inden for filmredigering og design. Men ifølge Simon Jensen har det billede ændret sig i de seneste år.

– I dag er Apples computere populære hos de studerende på et bredt udsnit af uddannelser, og det viser tilbagemeldingen fra uddannelsesinstitutionerne jo også, fortæller butikschefen.

Som studerende er det muligt at få studierabat hele året, hvis blot du har gyldigt studiekort.