Mød hele verden på gratis rejseforedrag i Aalborg

Hos Jysk Rejsebureau på Vesterbro afholdes der hver uge gratis foredrag, hvor rejselystne i alle aldre har mulighed for at blive klogere på nogle af verdens mange eksotiske rejsemål. Foredragene omhandler alt fra USA, New Zealand og Australien til Sri Lanka, Indonesien og Galapagos, og udgangspunktet er altid foredragsholderens egne rejseoplevelser, erfaringer og tips – krydret med praktiske informationer.

I dag søger og booker flere og flere rejser online. Men på Jysk Rejsebureaus kontor på Vesterbro holder man fast i den personlige “offline” rådgivning. Her er man hver uge vært for gratis foredrag, hvor rejselystne unge, par og familier kan få inspiration til alt fra backpacking i Australien eller safari i Østafrika til øhop i Filippinerne, familieferie i Indonesien eller roadtrip i USA.
– Det kan ofte være svært at sortere i de anmeldelser og tips, man finder på nettet – og finde ud af hvilke oplevelser, der matcher ens ønsker. Vi tror på, at den personlige rådgivning har størst værdi, når man skal finde ud af, om en destination er noget for én, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der understreger, at alle er velkommen til foredragene:
– Foredragene er for alle, der vil have inspiration til at rejse ud i verden – både dem, der stadig er i overvejelsesfasen og måske skal afsted om halvandet år, og dem, der allerede har planlagt en rejse, men lige mangler at få de sidste brikker på plads. Vi oplever også, at folk tager til flere foredrag, for fx at finde ud af, om de skal vælge Thailand, Vietnam eller Filippinerne. Det er man også velkommen til.
De bedste forudsætninger for at vælge rigtigt
Jysk Rejsebureau har skræddersyet rejser til danskerne i over 30 år, og på kontoret i Aalborg afholdes som hovedregel mindst ét gratis foredrag hver uge. Sidste år deltog 1.106 personer på de i alt 40 foredrag – med USA, New Zealand, Thailand og Australien som de største trækplastre.
I løbet af de næste måneder er der – ud over de fire favoritdestinationer – også mulighed for at komme til gratis foredrag om bl.a. Indonesien, Østafrika, Filippinerne, Vietnam samt Ecuador, Galapagos og Peru.
– Udgangspunktet er altid foredragsholderens egne oplevelser, billeder og erfaringer – krydret med tips til, hvordan man kan gøre det anderledes, alt efter om man fx skal være afsted længere eller kortere tid, rejser med eller uden børn eller vil have mere eller mindre komfort. Samtidig prøver vi altid at favne hele destinationen både geografisk og tematisk. Overordnet kan man sige, at vi fortæller om, hvad folk kan forvente af den givne destination – så de har de bedste forudsætninger for at vælge rigtigt, forklarer Niels Amstrup.
Ud over at give tips til oplevelser, har foredraget også til hensigt at besvare praktiske spørgsmål som fx klima, bedste rejseperioder, stop-over-muligheder og prisniveau. Desuden har gæster mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
Nyt foredrag for unge
I år afholder Jysk Rejsebureau som noget nyt også en række foredrag omhandlende sabbatår. Formålet er at give unge et overblik over de mange muligheder, hvis man vil bruge tiden mellem ungdomsuddannelsen og studiet på at rejse ud og mærke verden. Det næste finder sted den 1. september.
– På sabbatår-aftnerne kan de unge blive klogere på fordelene ved at rejse henholdsvis alene, med venner eller med en gruppe, man ikke kender. Samtidig kan man få inspiration til valg af destinationer, afhængigt af om man vil have frivilligt arbejde, adventure-oplevelser eller verdens bedste strande, siger Niels Amstrup.
I de kommende måneder afholder Jysk Rejsebureau i Aalborg følgende gratis foredrag:

Vietnam, 6. juni
Australien og New Zealand, 13. juni
Backpackerhøjskole i Filippinerne, 15. juni
Afrika: Safari, Kilimanjaro og Zanzibar, 6. juli
Safari & frivilligt arbejde i Sydafrika, 3. august
New Zealand, 14. august
Thailand, 17. august
Roadtrip i Vestcanada, 21. august
Roadtrip i Vest USA, 24. august
Dansk Vestindien, 29. august

Alle foredrag starter kl. 18.00. Der tilføjes løbende flere foredrag til oversigten.
Praktisk information:
For mere information, den fulde oversigt over 2017’s foredrag samt tilmelding, se www.jysk-rejsebureau.dk/kvikoversigt_foredrag_aalborg.asp eller ring på tlf. 70 20 19 15.
Om Jysk Rejsebureau
Jysk Rejsebureau åbnede i Århus i 1984 og har i dag mere end 70 ansatte. Virksomhedens mange rejsekonsulenter har rejst i mere end 140 lande tilsammen og skræddersyer årligt ca. 20.000 eventyrlige rejser til hele verden. Jysk Rejsebureau har kontorer i Aarhus, Aalborg, Herning og København. Desuden har virksomheden et netværk af servicekontorer i Thailand, Indien, Vietnam, Kina, Nepal og Indonesien.