Studenterhuer og svendebreve skal blive til direktørkasketter

Iværksætterspirerne på de nordjyske ungdomsuddannelser skal gødes og hjælpes frem, så flere gode idéer bliver til stærke og levedygtige virksomheder. Derfor har alle landsdelens elever på både gymnasier og erhvervsskoler netop fået adgang til en række gratis og konkrete undervisnings- og rådgivningstilbud, hvor bl.a. andre unge iværksættere agerer inspiratorer, sparringspartnere og mentorer.

Initiativet hedder All Innovation og er søsat af Region Nordjylland. Initiativet skal sætte større fokus på iværksætteri og give eleverne redskaber til at arbejde med innovation og entreprenørskab på ungdomsuddannelserne for på sigt at skabe endnu flere iværksættere i Nordjylland.

Undervisning og rådgivning leveres af UCNs iværksætterprogram NEXT STEP, som allerede har udklækket flere succesfulde virksomheder startet af studerende sideløbende med deres studier. Det bliver også disse studerende som sammen med undervisere fra institutionen, skal stå for at guide og vejlede de unge fra ungdomsuddannelserne og afholde oplæg og workshops.

Regionsrådsformand Ulla Astman fortæller om initiativet:

– Vi ønsker med dette tiltag både at motivere og inspirere unge nordjyder, til at turde tage springet ud i iværksætterlivet. Nordjylland kommer i højere grad end nogensinde til at skulle leve af de gode ideer, og vi ved fra innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere, at idérigdommen i Nordjylland er fantastisk stor. Med All Innovation ønsker vi at sige: “gør det nu – gå all in på iværksætteri”.

Den nye indsats er målrettet elever og undervisere på ungdomsuddannelserne. Elever, som har interesse i eller måske allerede har startet egen virksomhed, kan få hjælp til udvikle deres idé, og undervisere kan inddrage iværksætteri og produktudvikling i undervisningen. De nye tilbud kan bookes direkte via hjemmesiden www.gaaallin.dk, og der er tale om både individuel én-til-én sparring og undervisningstilbud samt workshops ude på skolerne i regionen eller i UCNs miljø.

Jeppe Rahbek er en af de UCN studerende, der har tilbudt deres hjælp som rådgivere og undervisere. Jeppe driver udover kontorfællesskabet Mama I Made It sin egen medievirksomhed Rahbek Media, hvor han producerer video og indhold til de sociale medier.

– Jeg har altid været glad for at gå i skole, men haft ufattelig svært ved at tage mig sammen.
Sådan, tendenserende til sløset. Når man som selvstændig skal overleve i det hårde erhvervsliv, er man nødt til at gå all in. Samtidig er der ikke noget mere motiverende end at skabe og vækste på egen hånd.
Man ser konkrete resultater og afkast af de timer, man bruger. Det er meget mere spændende end at spille Fifa. – fortæller Jeppe med et smil på læben.

På UCN ser Innovationskonsulent Anni Stavnskær Pedersen frem til at dele ud af den viden om iværksætteri, som organisationen de seneste år har opbygget:

– Vi ser en rigtig god mulighed for at formidle noget af den energi, passion og viden, som findes i vores iværksættermiljø og blandt de mange af vores studerende og undervisere, som selv har egne virksomheder eller erhvervserfaring. Mange af UCNs iværksætterstuderende arbejder indenfor brancher, som de unge kan forstå, f.eks. internet, e-handel, markedsføring og spil. Men alle studerende på UCN kan deltage, og vi har også iværksættere indenfor sundhed, så bredden er en anden styrke ved dette tilbud.

Tilbuddene løber fra august 2017 og foreløbig indtil udgangen af 2018.