PRAKTIKANTEN POINTERER

Thea

Thea Bjerregaard har været i praktik på ZEKVENS. Thea elsker at skrive, fotografere og blogge – men mest af alt elsker hun at læse! Allerhelst fantasy – og det mener hun i virkeligheden at vi allesammen bør. Vi gav hende 2500 anslag til at overbevise os.

Fantasy: Virkelighedens eventyr
Fantasy; genren der åbner op for en verden af magi og trylleri. Mit helt eget personlige tilflugtssted, når hverdagen bliver for kedelig og grå. At komme på eventyr har altid været mit helt store ønske. Lige fra jeg var helt lille, har jeg gået og ventet på, at blive taget med på en rejse til en anden verden, hvor alt var muligt. Som tiden er gået, og jeg er blevet ældre, er det lige så stille gået op for mig, at det ikke er noget der sker hver dag. Jeg har måttet indse, at jeg måske ikke vil komme på eventyr alligevel. Det var lige indtil, jeg begyndte at læse fantasy. Når man åbner en bog af genren fantasy, åbner man ikke bare op for en bog, men en ny verden,  hvor ingen kan sige hvad man må og ikke må, her hersker du, og det er dit eventyr; og så behøver man ikke engang at rejse sig fra sofaen!
Min ultimative yndlingsserie er uden tvivl Harry Potter. Det, der virkelig fangede mig ved serien var, at Harry i starten er en (næsten) helt almindelig dreng. Der er ikke noget specielt ved Harry, så hvem skulle tro, at han pludselig ville få stor betydning for verden? Og hvis Harry kan, hvem bliver så ikke den næste?
En fantasy bog er altid så dejlig let og håndgribelig, at man egentlig bare skal læne sig tilbage, og lade bogen udfolde sig for øjnene af en. Nogle gange kan det være helt uhyggeligt, hvordan en bog af denne genre, kan have kontrol over en. Man lever sig så meget ind i historien, at det er svært at give slip igen, og vende tilbage til den virkelige verden. Jeg har flere gange oplevet at blive så grebet af en bog, at jeg ikke har stoppet med at læse, indtil jeg har læst bogen fra start til slut. Sådan har jeg også haft det med serien om Dødsspillene. Igen møder vi en skrøbelig og usikker person, der ender med at få kæmpe indflydelse på et helt lands skæbne. Da jeg igen sad der, med en bog i hånden, og gik ind i mit næste store eventyr, blev jeg rigtig overrasket. Jeg har endnu ikke læst en serie, der har været i nærheden af Harry Potter, men denne gang måtte jeg overgive mig til Suzanne Collins fantastiske forfatterevner, og indrømme, at bøgerne er mindst lige så gode som Harry Potter, hvis ikke på kanten til at være bedre! Så nu har jeg altså fundet min egen måde, at komme på de eventyr, jeg drømte om, da jeg var mindre. Jeg læser fantasy, da det er det tætteste og bedste vi kommer på rigtige eventyr her i hverdagen. Men der er stadig dage, hvor jeg kan undre mig over, om mit brev fra Hogwarts gik tabt i posten?

comments

Be the first to comment on "PRAKTIKANTEN POINTERER"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.