OPSKRIFT: Ris a la mande

risalamande

6 personer

3 dl vand
2½ dl grødris (ca. 180 g)
1 liter mælk
100 g smuttede mandler
korn fra 2 stænger vanilje
4 spsk sukker
¼ liter Piskefløde 38%

Tilbehør
1 portion lun rød bærsauce eller kirsebærsauce

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt mælk og kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. ½ time – rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold eller til næste dag.
Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i grøden sammen med den hele mandel. Stil risalamanden tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag til.
Tip: Skal risengrøden spises med kanelsukker og smør, så smag til med 1 tsk groft salt.
Kilde: Karolines Køkken

comments

Be the first to comment on "OPSKRIFT: Ris a la mande"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.