Ny serie for børn og unge på Ultra i det nye år!

Skærmbillede 2014-12-18 kl. 17.09.50

Skærmbillede 2014-12-18 kl. 17.09.50

Ultra lægger stærkt ud i det nye år, med en spritny sitcom for børn. Oplev blandt andre Peter Frödin, Mia Lyhne og Laura Christensen på slap line.

I ’Backstage’ følger vi de fire børn Ulrikke (Carla Fjelsted Rasmussen), Noah (Samuel Ting Graf), Sky (Rose de Mylius) og Max (Albert Fastholm), der alle hænger ud backstage på tv-serien Skadestuen, hvor deres forældre arbejder. De voksne er selvoptagede og fokuserede på berømmelsen, mens børnene også oplever bagsiden af kendis-medaljen. Det hele er spækket med dåselatter og fald-på-halen-komedie helt i sitcom-genrens ånd.

Sjov og alvor går hånd i hånd
Det er første gang, DR laver en sitcom til børn, og selvom ’Backstage’ primært er underholdende, så har den også en seriøs kerne. De enkelte afsnit tager løbende fat på alvorlige emner som for eksempel homofobi, svigt, mobning og kropsidealer. Den underholdende indpakning giver på den måde anledning til at tage fat på alvorlige emner i en ramme som børnene kender, forstår og holder af.
”’Backstage’ er et alternativ til udenlandske sitcoms og vi håber, at både børnene og deres forældre vil tage godt i mod serien, der trods den underholdende ramme, kommer tættere på deres hverdag og de problemer danske børn går og tumler med. ”, siger kanalchef for DR Ultra, Kirstine Vinderskov.

’Backstage’ byder på et stjernespækket cast. Udover fire talentfulde børn, tæller castet også navne som Peter Frödin, Mia Lyhne, Sofie Stougaard, Ole Boisen og Laura Christensen. Som gæstestjerne kan man i løbet af serien også støde på blandt andre Gordon Kennedy, Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke med flere.

Dåselatter
”Vi ved, at sitcom-genren er meget populær hos målgruppen, og vi har derfor valgt at være 100 procent tro mod genren og bruger blandt andet dåselatter. Det vil helt sikker irritere en del forældre, men vi ved, at de 7-12 årige synes det er en helt naturlig del af genren og det er klart med til at understrege humoren og pointerne i historierne. Og mon ikke forældrene alligevel vil se med? Det har i hvert fald været vores mål, at selvom ’Backstage’primært er for børnene, så skal det også være noget man kan se sammen i familien,” uddyber Kirstine Vinderskov.

’Backstage’ sparker det nye år i gang 5. januar klokken 19.25 på DR Ultra, men de utålmodige kan allerede 24. december få en forsmag, når ‘Mens vi venter’ på DR1 tyvstarter og viser første afsnit.

I første afsnit møder vi for første gang Ulrikke, der er blevet smidt ud af ungdomsklubben og derfor er nødt til at tage med sin instruktør-far (Ole Boisen) på arbejde. Her møder hun Sky, Noah og Max og deres respektive forældre på settet for tv-serien ‘Skadestuen’.

comments