Meget mere end grimme tæer!

Ann-Lie_6

Du kender hende sikkert fra realityprogrammet ”For lækker til love”, hvor hun deltog i syv afsnit i sæson to og havde nogle meget klare meninger om, hvordan hendes mænd skulle se ud, og ikke så meget om, hvordan de skulle være. Der er mange, som har en mening om hende, netop på den baggrund, at udseende lyder til at fylde mere, end det der er inde i personen. Du har sikkert også en mening om hende på baggrund af, hvordan du har set hende optræde i programmet, men kan man virkelig være så overfladisk, eller er det bare godt Tv? ZEKVENS har aftalt et møde med Ann-Lie i hendes hyggelige lejlighed i hjertet af Aalborg, for at afklare hvem Ann-Lie er.

Tekst: Louise Ege Andersen & Foto: Greta Tuckute

Jeg er bare mig selv

…Det er svaret, da jeg spørger, hvem Ann-Lie er, og det kan vel ikke være mere sandt! Jeg bliver inviteret ind i en lejlighed, som er åben og varm, ligesom hende, som bor der. Stemningen er god, og Ann-Lie begynder at fortælle om, hvordan hun endte som en af deltagerne til realityprogrammet, som har skabt flere kontroversielle debatter, end homoægteskaber. Ann-Lie blev kontaktet af Tv3, om hun ville være med i anden sæson af ”For lækker til love”.

– Jeg havde set programmet, og syntes at det var et fedt program. Jeg var single og er lidt en ekstrem person, så hvorfor ikke, spurgte Ann-Lie sig selv. Fjorten dage senere var de i gang med at filme.

– Jeg holdte en ”For lækker til love”-aften med veninderne, da programmet havde præmiere, og jeg var stolt og grinede meget, fortæller Ann-Lie, som er en pige med en masse selvironi og humor, som hun selv mener er blevet misforstået på Tv. Men hvor meget af det vi ser på Tv er så den rigtige Ann-Lie – det hele – hvis du spørger hende selv.

– Programmet har fokus på det ydre, og derfor mangler der alt det jeg har sagt om det indre. Det er mere end bare det ydre, jeg går op i, men det var måske ikke så spændende i det program, så det blev klippet fra. Men ellers var det udelukkende mig selv – det er ikke blevet klippet sammen, så jeg er blevet misforstået, siger Ann-Lie. Det eneste Ann-Lie mener, at nogle seere har misforstået er hendes humor, man skal nogle gange tage det hun siger, med et gran salt, mener hendes venner og Ann-Lie selv.

– Det er jo bare sjov og intern humor, ligesom når jeg siger: ”Store muller giver gode duller” eller at en mand er ligesom en accessory; han skal være som en ny taske man gerne vil vise frem, fortæller hun.

Keep talking bitches, you make me famous!

Ann-Lie har oplevet både positiv og negativ feedback fra fremmede, men hovedparten har været positiv. Omgangskredsen har ikke andet end støttet hendes medvirken i programmet. Der har været få personer, som har ”ondt i røven”, som Ann-Lie selv kalder det. De er kommet med noget negativt feedback, men det overhører hun, ellers går hun sin vej – hun tager aldrig diskussionen op med folk, som bare vil have ret til at brokke sig over hende. Det er ikke kun i hverdagen, at folk kommer med deres mening, internettet prydes også af en masse negativt omtale, men Ann-Lie har en meget sund holdning til sagen: Tal alt hvad I vil, det er jer, som skaber min omtale!

– Venner har været en kæmpe støtte og mange fremmede er interesseret i at høre, hvorfor jeg har medvirket, og hvordan det var. Jeg gjorde det egentlig for at have det sjovt, få en fed oplevelse, hvor jeg kunne være midtpunkt og skille mig lidt ud – hvilket lykkedes med succes, siger Ann-Lie.

Men omtalen kan Ann-Lie godt lide, hun ville bare ønske, at folk ville lære hende at kende, før de dømmer hende, hvilket er en livsfilosofi hun selv følger. Hun er ligeledes opmærksom på, at meget af det hun ser i Tv ikke er sandheden eller nødvendigvis virkelighed, selvom det hedder reality. Ann-Lie ser gerne selv realityprogrammer, bl.a. ”Divaer i junglen”, ”Familien fra Bryggen” og ”Singleliv”, men hun har et nuanceret billede af programmerne, da hun – som hun selv siger det – ved, hvordan det er klippet sammen.

Forelsket frem for alt

Ann-Lie har en uddannelse, som salgsassistent, men for et års tid siden skulle der ske noget nyt!

– Jeg er vild med børn, og vil gerne enten arbejde med børn eller unge med sociale problemer, fortæller Ann-Lie. Det resulterede i, at Ann-Lie begyndte på pædagogseminaret og er spændt på at prøve de forskellige praktikker, for at finde hendes rigtige hylde. Hun vil opleve det hele!

– Pædagoguddannelsen er det rigtige for mig, fortæller Ann-Lie, hvis tid allerede er presset både med fritidsarbejde, veninder og træning to timer om dagen.

– Jeg går meget op i min træning. Jeg styrketræner og har gjort det i 17 år, siger Ann-Lie. Derfor skal en potentiel kæreste også gerne dele hendes passion for træningen. På den måde kan de have noget fælles om træningen og støtte hinanden i at komme af sted og træne i stedet for at hygge på sofaen med chips og cola. Men skal der ikke være mere til denne potentielle kæreste? – Vi har jo hørt om nogle ret så ligegyldige – for os almindelige dødelige – krav Ann-Lie stiller til hendes bejlere, men her er der igen tale om hendes humor, som til dels er blevet misforstået.

– Jeg vælger selvfølgelig ikke en fyr fra, udelukkende pga. udseende. Han må gerne være flot, men hvis han er charmerende så overskygger det ofte alt andet, siger Ann-Lie. Det gælder om at være forelsket frem for alt, fortæller Ann-Lie. Så hvis du er interesseret i at date realitybaben, hvis krav er blevet fremstillet, som urealistiske, så skal du vide, at der skal være med i dig end udseende. Ann-Lie søger nemlig en partner, som har de samme værdier, som hende selv: Han skal have humor, være charmerende, kunne vise respekt overfor andre mennesker, være loyal og være flabet! Men men men…som hun selv siger så betyder udseende stadig rigtig meget, hvilket i sidste ende også hænger sammen med en interesse for træning, kost og generel vedligeholdelse og passen på sig selv.

Og lad os så bare få afklaret emnet om tæer én gang for alle! Hvad er der med dig og de tæer, spørger jeg hende, hvorefter hun griner og forklarer, at hun selv har pæne tæer – hvilket jeg også får at se – og jeg må sige, at de er nogle pæne tæer, men tilbage til emnet om, hvorfor en fyr kan droppes på baggrund af sine tæers udseende.

– De skal ikke være ulækre. Min date spillede fodbold og havde åbenbart fået blå negle af det. Det var det jeg kommenterede på, men det var ikke det der var afgørende for, at vi ikke skulle på en anden date. Jeg forventer ikke, at fyre skal sidde i timelange fodbade – jeg vil faktisk gerne have, at de ikke gør det, men almindelig hygiejne sætter jeg pris på, forklarer Ann-Lie.

Slut med Tv!

– Jeg kunne aldrig finde på at deltage i noget Tv-program igen – never ever, siger Ann-Lie bestemt. Nu skal fokus ligge på at træne i fitnesscenteret, veninderne og uddannelsen til pædagog. Og hvis der bliver tid til overs så ønsker Ann-Lie at finde en sød mand, som hun kan blive gift med, og leve et dejligt liv sammen med. Men man skal kysse mange frøer, før man finder sin prins, som Ann-Lie selv siger. Det er derudover også vigtigt, for Ann-Lie, at hun i et forhold har tid til sig selv, og ligeledes, at kæresten har tid for sig selv.

– Det er vigtigt med hver sine interesser, som man holder ved, men selvfølgelig også nogle fælles interesser, som man kan dele, siger Ann-Lie.

Så hvor vi ser Ann-Lie i fremtiden, det kan kun guderne vide, ender hun med at passe dine børnehavebørn, din rebelske teenager, eller at gifte sig med din bodybuilder søn, eller noget helt fjerde?

comments