Finalisterne til Innovationsprisen 2017 er fundet

prolect-vinder-innovationsprisen-2016

De 10 finalister er fundet i den nationale konkurrence for studerende ved videregående uddannelser ’Innovationsprisen 2017’. Idéerne spænder fra dele-økonomiske flyttekasser til innovativ fistelstopper. Finalen finder sted under Forskningens Døgn på VIA University College den 27. april.

Hvert år afholder VIA University College i forbindelse med Forskningens Døgn en national idékonkurrence for studerende. Temaet for ’Innovationsprisen 2017’, som uddeles under Forskningens Døgn på VIAs nye campus i Ceresbyen i Aarhus, er ’gentænk’.

Studerende fra hele landet har indsendt idéer til nye måder at arbejde på inden for deres fag. Et bedømmelsesudvalg nedsat af VIA havde udvalgt 15 semifinalister, som man fra 28. marts til 1. april har kunnet stemme på. Stemmerne er nu talt op, og 10 grupper er gået videre til finalen.

Finalisterne vil de kommende uger få hjælp fra eksperter fra Connect Denmark, bl.a. ved en workshop, i præsentationsteknik og i at gøre idéen mere realiserbar. Den 27. april skal grupperne præsentere deres idéer under Forskningens Døgn på VIA i Aarhus og vinderne kåres.

Førstepladsen vinder 50.000 kroner, andenpladsen får 20.000 kroner og tredjepladsen 10.000 kroner.

Bag Innovationsprisen står Connect Denmark og Forskningens Døgn/ Uddannelses- og Forskningsministeriet.

comments