Hvilke fordele er der ved e-cigaretter?

SS ecigaret

SS ecigaret

Der er mange fordele ved e-cigaretter, som du bør være bekendt, hvis du overvejer at kvitte smøgerne og skifte dem ud med e-cigaretter. Du kan læse om både sundhedsmæssige- og økonomiske fordele ved e-cigaretter frem for almindelige cigaretter i denne artikel.

1. Store økonomiske besparelser

– Først og fremmest vil du kunne spare mange penge, hvis du vælger e-cigaretter frem for cigaretter. Der er mulighed for at spare op til 80 % på dit daglige forbrug, hvis du vælger at købe en e-cigaret. Ryger du f.eks. 20 cigaretter om dagen, så vil du kunne spare omkring 1100 kr. pr. måned eller omkring 13332 kr. om året. Elekcig.dk har udviklet en smart applikation /besparelsesberegner, hvor du kan regne ud, hvor mange penge du kan spare om måneden og om året på baggrund af dit rygeforbrug.
Startsudgiften er højere ved e-cigaretter, men de penge tjener du hurtigt hjem igen. De eneste løbende udgifter du har er e-væske, som kan købes til overkommelige priser på nettet. De mange penge du sparer, kan du bruge til noget mere interessant end cigaretter. Afhængigt af dit rygeforbrug kan du f.eks. spare penge op til en charterrejse, et nyt tv, en ny smartphone eller noget helt fjerde.

2. Det er et sundere alternativ

– Det bliver aldrig decideret sundt at ryge, uanset om man vælger en cigaret eller en e-cigaret. Dog er e-cigaretter ikke desto mindre et sundere alternativ, hvilket man bør have med i sine overvejelser. Vælger du en e-cigaret, vil du fortsat indtage nikotin, men du slipper for de mange skadelige bistoffer. Der er hverken tjære eller andre giftige stoffer i e-cigaretter, som du behøves at bekymre dig om. E-cigaretter er ikke blot sundere for dig, men også for dine omgivelser. E-cigaretter er nemlig ikke skadelig for miljø og omgivelser, så der er ikke risiko for passiv rygning.

3. Du får større frihed

– Ejer du en e-cigaret, behøves du ikke køre forbi den lokale kiosk eller tankstation for at købe cigaretter hver dag. E-cigaretter er ikke omfattet af rygeloven, så du kan ryge, når, hvor og hvornår du vil. Dermed behøves du ikke at skulle ud i kulden hver gang, du har brug for nikotin. E-cigaretter er ikke lige så risikable som cigaretter, fordi de ikke udgør nogen brandfare. Generelt opnår du en enorm frihed med en e-cigaret. Du kan have den med dig i lommen og tage den frem, uanset hvor du befinder dig. Vær dog opmærksom på at der er arbejdspladser, institutioner m.fl., hvor alt rygning inkl. e-rygning er forbudt. Når du er i dit eget hjem, er det naturligvis kun dig der bestemmer. Du kan ryge inden for i dit hjem uden at bekymre dig for, at du får dårlig ånde, eller dit tøj vil lugte af røg.

comments