OmTANKE

Christian_Klumme

Hvad vil jeg have at du skal tænke efter du har læst dette? Jeg ved ikke hvem du er, chancen for at vi nogensinde mødes er minimal, og skulle vi tilfældigvis mødes vil vi ikke kunne genkende hinanden. Så skal man gå ud fra “guitar-princippet”; at det vi giver, tager vi igen – så får jeg ikke en skid igen fra dig.

Men måske kunne jeg få dig til at indse noget du fornægter, inspirere dig eller bare få dig til at tænke over noget fra et nyt perspektiv?
Lad være med at tænke på elefanter – og du tænker på elefanter.
Lad være med at tænke på noget du burde gøre – og du…
Hov! Var der noget? Et eller andet. Måske noget du mener ikke er så vigtigt – men som du..
Så mine muligheder er nok begrænset til at få dig til at tænke noget nyt, for du starter nok ikke en revolution hvis jeg beder dig tænke over noget der burde være anderledes eller blot forelægges rette vedkommende. Der var engang en der sagde til mig; når du møder nogen, står du med en del af deres fremtid. Så i princippet kan jeg ændre din nuværende retning i livet, og give dig en tanke du ikke ellers ville have fået. Hvis det allerede er sket, er jeg meget tilfreds. Men hvorfor? Når jeg har sendt det her dokument ind til trykken, og de lige har redigeret lidt her og der og rettet nogle slåfejl er det så ikke ude af mine tanker? Nej. Hvorfor skulle jeg så overhovedet sende det ind, hvis jeg ikke tænker over det efter, at jeg har trykket “send”?
Jeg har faktisk et ønske. Du tør sgu nok ikke – og jeg har heller ikke selv gjort det endnu – men det ville give mig et smil på læben, hvis blot et menneske gjorde det… Næste gang en hjemløs spørger om en mønt, og du ikke har lyst til at give, så sig det. Vær ærlig! Det kunne være spændende. Hvis du er på vej ud af brugsen, og egentligt er på vej over og købe en kanelsnegl, og så en hjemløs spørger “har du en mønt til en hjemløs?” og du så svarer; “Nej, jeg har kun denne 20’er som jeg er på vej over og købe en kanelsnegl med.”
Og nej, jeg er ikke ude på at du skal hovere; ”you can’t have this,” men bare gøre noget helt andet, end at sige; ”desværre, det har jeg ikke.”
Det ville bare være langt mere respektabel adfærd. Jeg forstår simpelthen ikke, om det er den hjemløse eller os selv vi lyver for? Og hvorfor i det hele taget lyve? Han får den løgn i hovedet hundredvis af gange om dagen, ville det ikke være det mere spændende hvis han faktisk fik folks ærlige svar hundrede gange. Ja, det er rimelig barskt at få at vide rigtigt mange gange hver dag, at andre ikke gider hjælpe – og der skal nok være en eller to ud af de 100 som skælder ud over at han ikke bare får sig et job.
Så hvis jeg kunne få det som jeg ville, skulle du næste gang du står i den situation, sige noget du tænker, men ikke tør (eller vil af respekt for vedkommende, men i så fald er du og jeg bare uenige om begrebet respekt) sige. Sig hvis du hellere vil bruge dine penge på en hotdog, ikke har lyst eller bare ikke synes han skal have dine penge i dag. Og hvis vi så skal tage den et skridt længere, vil jeg gerne bede dig gå ind i diskussionen hvis personen spørger dig hvorfor du ikke vil.  Dog må svaret baseres på avanceret eksistentialisme – og det bør måske i virkeligheden kun benyttes af en pro eller Chuck Norris.

Lad være med at tænke på elefanter…

Christian er 22 år gammel – og lige for tiden bosat i København.
Han troede han skulle være skuespiller, men har langsomt bevæget sig ud af den osteklokke, for at se hvordan verden tager sig ud – og hvilke muligheder den giver ham.
Christian har blaffet sig ned gennem Europa, han har været på højskole, han er uddannet brandmand og har i en periode været tilknyttet Aalborg Teater.
Han rejste til København for at mærke om pulsen slår anderledes i hovedstaden, men han er en troløs sjæl. For verden venter. Hverken København eller Aalborg kan gøre krav på Christian, der godt kan li’ tanken om en tilværelse der fører ham rundt i hele verden. Han vil gerne mestre flere sprog – og kunsten at møde mennesker.
Han er klichéernes største udfordring og dimitterede som rebel i en forholdsvis ung alder.

Christian skriver klummen i ZEKVENS.

comments

Be the first to comment on "OmTANKE"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.