EfterTanken- Zekvenser af forhold

Mie1

Forhold og kærlighed tåler sammenligning med årstidernes skiften.

Tekst: MIE BENDSEN

Som foråret er det den første spæde interesse og forventning der spirer i en, når man mærker en særlig puls i den udvalgtes nærhed. Nyt, sprødt og med håb så lysegrønt som lime, føres man igennem varme og kulde i takt med forventningerne stiger og falder.  Sommerfugle i maven og en summen af tanker og følelser om det der venter forude. I den første fase af forelskelsen kan man opleve nye sider af sig selv og ofte tænkes et hav af tanker der kredser om forventninger og drømme.
Hvordan holder du fast i dig selv i forelskelsen så du vedbliver at være den du er og ikke den du tror din partner gerne vil have dig til at være?

Sommeren der er hed, fugtig og med så højt til himlen, at det sprænger alle rammer. Intensiteten, udforskningen af hinanden og den lykkefølelse der bobler og gør sig mere bemærket end normalt. Sommeren med alt sit lys og varme nætter kan indgyde ro, glæde og tillid. En tillid der kan bygges håb på, håb som samhørighed og fællesskab.
Hvordan forholder du dig ægte og ærligt til din partner i denne periode af vanvid og vidunderlighed?

Efteråret kommer med uforligneligt smukke scenarier, farverighed og nye vinde. Dage med varme og glød, dage hvor det er svært at holde varmen og gejsten i top.
I efterårsperioderne er der gode muligheder for at lære hinanden meget bedre at kende, at være nysgerrige på hinanden, udvikle kærligheden og samhørigheden – også på trods af forskelligheder og viden om det uperfekte.
Hvordan kan du sikre accept og anerkendelse af din partner i denne periode?

Vinteren byder sol og kulde i skøn forening.
Ingen kan klare sig uden varme i den kolde tid, men det kræver en ekstra indsats at skabe den og lave nok til at kunne dele ud af den også.
Og hvad gør du hvis du mærker, at kulden når dit hjerte og mindsker din kærlighed?
Har man flyttet sig, så man ikke længere kan stå inde for de følelser der virkede så levende og ægte i sommerperioden, eller er man blot kommet dertil, hvor der skal arbejdes ekstra for sagen, for at genskabe varme og nærhed?

Forhold handler om mennesker – derfor er hvert enkelt forhold helt sit eget og der er ingen facitliste der kan hjælpe os til løsninger og til at vide hvordan det skal gøres, for der findes ikke noget rigtigt og forkert. Det nærmeste vi kommer et facit er det vi hver især ønsker – det vi gerne vil have ud af at være i et forhold….
Det første ord der falder os ind her vil i de fleste tilfælde være kærlighed. Men hvad er kærlighed for dig og hvad er kærlighed for din kæreste?

Hvad er de to vigtigste egenskaber hos din partner for, at du føler, at du er i et godt og givende parforhold?

Husk, at du er 100 pct. ansvarlig for de 50 pct. af parforholdet.

 

comments