Søndage og andet poetisk bullshit

DanniToma_Pressebillede_OK

Danni Toma sidder med store hørebøffer i ørerne og er dybt begravet i sin mobil. Han har meget i tankerne, for ikke nok med at han spiller en masse koncerter for tiden, så arbejder han også hårdt på sin nye EP Rige Mænds Jakkesæt der kommer ud til december. Danni er 21 år, rapper og har boet i Aalborg hele sit liv.

Danni Toma’s musik er meget anderledes. Hvis man vil beskrive ham bedst er det nok som nutidens svar på noget godt 90’er hip hop.
– Min musik er en god blanding af 90’er hip hop, den støvede rå jazzede lyd og noget nymoderne. Hvis du godt kan lide jazz, funk, blues & soul, og du godt kan lide musik med indhold så kan du også lide min musik, siger Danni Toma. Hans første EP Søndage & Andet Poetisk Bullshit udkom den 25. Oktober 2010 og den blev taget rigtig godt imod. Alle eksemplarer blev udsolgt på to måneder og den er stadig sælgende som MP3 på nettet.
– Man har jo altid haft en drøm om at stå med sin egen fysiske CD i hånden som man har lavet, trykt, indspillet og masteret helt fra bunden af og så stå der med sin helt egen CD. Det er jo for sindssygt og så at den røg så hurtigt det var helt sygt! Så jeg er super glad, fortæller Danni Toma.
– Det er en meget sådan melankolsk plade synes jeg. Jeg tror det var fordi jeg har haft en masse kærestesorger på det tidspunkt da vi lavede pladen. Så det blev bare en skive der var meget mørk. Hvis ikke de beats som Noodle lavede var mørke og langsomme så følte jeg ikke rigtig for at rappe på dem. Når de rigtige beats var der, så kom ordene bare ud af mig.
At Danni var præget af kærestesorg kan man specielt høre på nummeret Duften Af En Kvinde der handler om at det er svært at give slip på og lade være med at snakke om ekskæresten.
– Hun kom altid ind i billedet på en eller anden mærkelig måde. Det kan være jeg snakkede med vennerne om en eller anden speciel ting og så blev hun på en måde altid viklet ind i billedet.
Rige Mænds Jakkesæt
Jakob Bundgaard (Noodle) er Danni Toma’s faste producer. De mødte hinanden da de var 14-15 år og har været venner lige siden. Da Danni startede med at rappe var det svært at få fat i beats. Specielt de beats som han gerne ville have. Jakob elsker at prøve nye ting. Han har stået på skateboard, ruller, haft krybdyr og er generelt bare meget interesseret i at prøve noget nyt. Så beats var bestemt også noget han skulle prøve at lave og lige siden har han øvet sig i at lave beats og producerer nu al Danni Toma’s musik. De er stadig i gang med den nye EP Rige Mænds Jakkesæt og efter problemer med en omgang græsallergi og et defekt lydkort er de endelig på rette vej og er ved at være klar til at sende cd’en til tryk.
– Coveret bliver et maleri lavet af den Aalborggensiske graffitimaler Lars Pank som er super dygtig. Der kommer 9 sange på den og vi synes det er den plade vi har udfoldet os bedst på. Vi glæder os helt vildt til folk hører den, fortæller han.
Aalborg – En kulturel by
Aalborg har igennem årene fået mere og mere rap på programmet og folk er begyndt at lægge mere mærke til byen.
– Hvis du kigger på et danmarkskort, så var de rappere man hørte mest om enten Johnson og L.O.C fra Århus eller nogle andre rappere, der kommer fra København f.eks. Kesi, Kidd og dem der. Men nu er Aalborg tilbage på kortet – vi kan også noget her i Aalborg. Vi har fået Viva, vi har platform 4 & Chill i Parken. Jeg føler virkelig at folk anser Aalborg som the shit lige for tiden.

FAKTA: Danni Toma har rappet siden han var 15 år og har lært en del af rapperen Jonny Hefty, som arbejdede i den ungsomsklub, hvor han gik som ung. Et ting er sikkert: Rapperen er kommet for at blive og han har bestemt ikke tænkt sig at give op. Musikken er hans liv og det er den vej han vil gå. ZEKVENS har lyttet til en bid af han nye EP Rige Mænds Jakkesæt og det der lyder til at blive et rigtig godt album. Danni Toma kan du høre mere til på Hvadevigt.dk

comments

Be the first to comment on "Søndage og andet poetisk bullshit"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.