SENSATION – en verdens­omspændende oplevelse

runge_493307

Kenneth Runge er 27 år, bosat i Aalborg, hvor han til hverdag arbejder som grafisk designer. I sin fritid spiller han som klub DJ under navnet Runge, blandt andet fast på Club Vesterå i Aalborg, samt til forskellige events rundt omkring landet og senest har han også prøvet kræfter med Tyskland og Estland. www.facebook.com/djrunge.
ZEKVENS sendte Rune til København.

Det verdensomspændende house-event Sensation er netop blevet afviklet, i Danmark, for fjerde år i træk og med knap 30.000 gæster, alle klædt i hvidt.
Hvad er det der har gjort dette event så populært og hvorfor valfarter vi, blandt andet, hele vejen fra Aalborg for at opleve dette show?
Kort fortalt er Sensation et indendørs house-event med oprindelse i Holland, nærmere betegnet Amsterdam Arena, hvor det hele startede tilbage i år 2000 -– og siden 2006 er blevet afviklet i over 19 lande, heriblandt Danmark. Konceptet er på sin vis ret enkelt, og består af et stk. sportsarena , et stk. gigantisk lys- og effektshow tilsat en god portion internationale kendte house DJs – og ikke mindst en dresscode der dikterer, at kun folk klædt i hvidt bliver lukket ind til festen.
Men hvis det hverken er Madonna, Coldplay eller U2 der er på plakaten, hvordan kan man så samle 30.000 mennesker under samme tag til en event der skydes af på én enkelt aften? Jeg spurgte venner og bekendte både før, under og efter eventen, og svaret var næsten det samme hver gang; det er primært oplevelsen og stemningen der vægter højest  – og selvfølgelig musikken for dem der går lidt mere op i genren. Egentlig ikke så overraskende. Nu bør det måske også nævnes at jeg selv er DJ, og bevæger mig stilmæssigt indenfor klubmusikken, hvorfor min nærmeste omgangskreds formentlig har svaret som de har gjort. Men i min søgen, efter svaret, stødte jeg også på folk fra blandt andet Sverige og Norge, hvor sidstnævnte alt andet lige har rejst væsentlig længere end jeg selv. Her blev det også tydeligere, at den længere rejse betød at man var mere interesseret i musikken end bare showet, vel at mærke eftersom Sensation også afholdes i Oslo.
Men hvorfor vil man som aalborgenser tage hele vejen til København for en enkelt byturs skyld og kan man ikke holde et lignende arrangement i Aalborg? Eller sagt på en anden måde; hvad får man ud af at tage til et event som Sensation som man ikke kan få her i byen? Personligt har jeg selvfølgelig en interesse i musikken, men når man tager de tunge rytmer, opløftende hænder-i-vejret melodier og krydrer det med et gigantisk audio- og visuelt setup, samt de mange tusinde gæster i samme ”uniform”, er det som om der opstår en fællesskabsfølelse, som man ikke finder en ordinær aften i byen. Folk er der, mere eller mindre, på samme vilkår og med samme interesse. Man møder ikke lige de samme 10 venner og bekendte som man ellers ville gøre på en normal bytur, og den fælles indgangsvinkel lader til at være en af de primære, dog måske underbevidste, årsager til man vil afsætte tiden og ikke mindst pengene til en event af denne kaliber.
Kan det lade sig gøre at afvikle et lignende event i Aalborg? Jeg tror det personligt ikke. Jeg kunne sagtens sige ”KOM NU IND I KAMPEN AALBORG!”, men realistisk set er København bare bedre placeret geografisk når man skal samle så mange tusinde mennesker, da en stor procentdel af gæsterne især kommer fra Sverige og de andre nordiske lande. Men kan man så i stedet for lære noget af en event som Sensation og bruge det i mindre størrelse i Aalborg? Uden tvivl, ikke mindst fordi Sensation i mine øjne har været med til at udbrede kendskabet til klubmusik i Danmark, og har medvirket til at gøre det mere spiseligt for det mere mainstream publikum. Ligeledes har Aalborg et stort udvalg af internationale studerende, som man som arrangør bør udnytte, da disse generelt set har været mere vant til klubkulturen og scenen omkring den, end danskerne har.
Derfor, og dermed, en lille opfordring til at turde mere i Aalborg. Vi kan godt.

comments

Be the first to comment on "SENSATION – en verdens­omspændende oplevelse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.