Fra rejsedagbog til blogimperium: JUST DO IT!

Nikoline-Brix

Man plejer at kalde det den amerikanske drøm. Når man bygger en spirende idé op til en bæredygtig virkelighed. Men i Nikoline Hvidberg Brix tilfælde er drømmen pæredansk og inden for rækkevidde.

Det begyndte som en offentlig og online dagbog fra en årelang rejse væk fra de nordjyske vidder, og er i dag en blog med tusindvis af læsere og et levegrundlag for JustNikoline.dk’s ophavskvinde Nikoline Hvidberg Brix. Tilbage i 2009 drog Nikoline som nybagt student ud på en jordomrejse med sine forældre og sin lillebror. Forældrene oprettede på internettet en rejsedagbog, så resten af familien hjemme i Danmark kunne følge med i familiens rejseoplevelser. Men Nikoline tog  det et skridt videre og oprettede en blog – så hele verden kunne følge med. Hvad skeptikere, sortseere og andet skidtfolk ville kalde storhedsvanvid – for hvem kan det da interessere – viste sig at blive populært. Der kom respons og mange daglige læsere. Og det fortsatte, da familien vendte hjem fra det store udland.

Det skal være skidt, før det bliver godt
Den første og umiddelbare respons på Nikolines rejseblog var negativ. Negative røster meldte sig i bloggens kommentarfelt. Og det var da også Nikolines intention at slette sin blog, da hun atter var hjemme under nordjyske himmelstrøg. Men opmuntring fra de faste læsere, venner og det at blive genkendt ude i den virkelige og ikke internetbaserede verden, gav den seje unge kvinde blod på tanden. Et projekt, der var få klik på musen fra at ende, endte med at vokse og vokse.
– Der var ikke så mange, der kendte til blogs dengang, fortæller Nikoline, og det var netop det tomrum, hun havde lyst til at fylde.
– Jeg ville gøre bloggen til min egen, skrive som unge mennesker gør, for vi skriver anderledes end ældre. Jeg ville vise den almindelige pige, det normale, og at man skal følge sin drøm.
Som sagt, så gjort. Inden længe havde JustNikoline.dk tusindvis af hits, og der blev længere og længere mellem de negative kommentarer. Vejen for at opnå sin drøm, var om ikke fuldstændig ryddet for forhindringer, så ganske pænt banet for Nikoline.

Forbilleder i øst og i vest
Nye strømninger kommer ofte blæsende over Atlanten fra Guds eget land. Det er også tilfældet med blogs. I USA er det at blogge en beskæftigelse i sig selv, og ikke kun noget man gør i sin fritid for egen fornøjelses skyld. Der findes blogs i alskens kategorier: bolig, hverdag, mad, mode, politik, vin, You name it, og der er en blog om emnet. Og bag sidder skrivende mænd og kvinder og tjener til dagen og vejen. Nikoline har dog flyttet blikket mod øst og mod vores naboer i Sverige. De er nemlig ikke ene om fænomenet ’at leve af at blogge’ i staterne. I Sverige findes nemlig også personer, der lever af at blogge, og det er her, hun har fundet størst inspiration. – Jeg følger forskellige blogs, men ikke hver dag. Kun det svenske forbillede blondinbella.se får hyppige hits fra Nikoline. For her er en blog, der inspirerer. I den danske blogverden er der sket en eksplosion af modeblogs, og det synes Nikoline ikke, hun kan bruge til så meget.
– Der er jo ingen almindelige unge mennesker, der har råd til at købe alt det nye, dyre tøj. Så som forgangseksempel viser Nikoline vej for unge i samme båd som hende selv og mange andre ved at vise den mere økonomisk ansvarlige side af moden på sin egen blog.

Et hjerte der banker for unge drømme
– Jeg vil gerne fortælle unge mennesker, at de skal gå efter deres drøm, ikke bare sige: ” jeg kan ikke alligevel, jeg bliver bare sygeplejerske”. Derfor har Nikoline ikke stillet sig tilfreds med at være indehaver og udøvende skribent på egen blog. Hun har udvidet sit virtuelle imperium. Under sig i sit domæne har Nikoline nye bloggere. Sjovt nok var dette tiltag også omgærdet af negative kommentarer, men som Nikoline siger – så er det nok bare danskernes måde at reagere på. De skal lige varme op. Oven i har Nikoline sit eget e-magasin, som man kan læse via JustNikoline.dk, og hun tager også gerne ud og holder foredrag under temaet hvordan man som ungt menneske starter sin egen virksomhed, og hvordan man skal følge sin drøm. For Nikoline er nemlig det levende bevis på, at en ganske almindelig – om end gæv og foretagsom – ung kvinde kan følge sin drøm. Drømmen var at leve af at blogge, og Nikoline har sørget for at give den amerikanske drøm et seriøst dansk tvist: – Det her er min levevej, og jeg arbejder for det hver dag. Jeg stoler på mine drømme. Nikoline just did it. 

 

Nikolines råd til nye bloggere:

• Gå ind på www.one.dk og opret din egen hjemmeside for kun 35 kr. om året.
(Et godt alternativ er www.blogger.com)
• Gør det, og vær dig selv – forsøg ikke at efterligne andres stil.
• Gør reklame for din side på forskellige blogfora.

Følg Nikoline her:
www.JustNikoline.dk
www.facebook.com/JustNikoline

Nikolines yndlingsblog, for der er kun én:
www.blondinbella.se

comments

Be the first to comment on "Fra rejsedagbog til blogimperium: JUST DO IT!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.