Fra CPH til AAL!

IMG_0437

”Aalborg Universitet er glade for meddele at ansøger er optaget på uddannelsen Engelsk og International Virksomhedskommunikation” – ”Aalborg? Jamen, jeg bor jo i København!”

 Skrevet af Ann Mølgaard Andersen

Dengang

Chok! Der gik jeg og troede, at Copenhagen Business School skulle danne ramme for min universitetstid, det sted jeg skulle tilbringe de næste tre-fem år. Men nej, skæbnen ville anderledes.

Aalborg? Hvad kan man lave i Aalborg? Et sted i Nordjylland, jeg knapt havde hørt om og bestemt aldrig været – hvad har Aalborg som København ikke har og har de overhovedet noget?

Det var præcis de spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg for snart fire år siden stod i København, med adgangsbeviset til Aalborg Universitet. Ja, jeg havde jo nok forstillet mig at fremtiden lå i København, men sådan skulle det ikke være.

Så jeg pakkede mine ting og flyttede med hast til Aalborg. Byen, jeg vidste stort set ingenting om. Men jeg ville læse Engelsk og International Virksomhedskommunikation, så der var ikke noget at komme efter – Aalborg blev det og det har det været nu i fire år.

Det skal siges – jeg var skeptisk – meget skeptisk endda! København var mit et og alt og jeg elskede det byen gjorde ved mig – kunne Aalborg få den samme følelse frem i mig?

Jeg er oprindeligt ikke fra København og inden jeg flyttede til København, havde jeg spenderet et år i England – så det med at rejse fra den ene by til den anden var ikke fremmed for mig. Alligevel befandt jeg mig godt i København og havde brugt godt to år på at etablere en fantastisk vennekreds – skulle jeg nu til at starte forfra?

Nu

Men fire år på bagen, hvor jeg har cyklet, løbet og gået gaderne tynde i Aalborg, kan jeg med sikkerhed sige at Aalborg har været en positiv overraskelse. En by, jeg nok aldrig havde boet i eller måske besøgt, hvis det ikke havde været for de højere magter – eller studienævnet i hvert fald.

Aalborg er en skøn studie by, hvor man kan nyde de støvede bøger i ro og mag, udforske naturen, vandet og ikke mindste bylivet. Efter at være flyttet til dobbelt A er vennekredsen blevet endnu større og venner i København er der stadig. For jeg kan ikke helt glemme hovedstaden.

Det skal siges, at jeg har alle intentioner om at rykke teltpælene op, når studietiden er forbi og det store arbejdsmarked venter. Ikke fordi jeg ikke ”syntes godt om” byen længere, men fordi det er tid til at søge nye græsgange og fordi jeg er sikker på at andre steder i landet eller i verden, kan gøre gavn af min viden. Om det bliver København eller Kina – det vil tiden vise, om ikke andet så er jeg glad for den følelse byen Aalborg gav og giver mig – jeg vil uden tvivl tænke tilbage på en uforglemmelig studietid.

Fem steder du skal besøge:

Havnefronten: For et års tid siden, omdannede Aalborg Kommune den grå holdeplads ved havnen til et paradis med grønne plamager, basket baner og ikke mindst havnebadet. På en solskinsdag er dette sted svært at gå forbi!

Viva La Revolution (i folkemunde, Viva): Undergrundsstedet, hvor du kan nyde en håndbajer med studiekammeraterne og nyde den fede musik. Viva ligger i Maren Turis Gade nr. 6!

Det Gyldne Dådyr: Genbrugsbutikken, hvor du kan shoppe alle din hårdt tjente SU-penge og stadig have penge tilbage til en Cafe Latte! Butikken ligger i Nørregade 4, 9000 Aalborg.

Andy’s: Jomfru Ane Gades sing-along. Hver torsdag spiller forskellige musikere live musik – alt sammen noget du kan skråle med på!

Klostertorvet: C.W. Obels Plads er hjemsted for mange hyggelige cafeer, men Klostertorvet er stedet du også kan besøge sidst på måneden. De laver god mad til billige penge – en guldgrube for studerende!   


 

comments