Forført

fetterlein1_OK

Frederik Fetterlein er selverklæret forført af livet. Han har knaldet nogle af verdens smukkeste kvinder, slået prinsen af Saudi Arabien i tennis, gjort kronprinsen en ret stor tjeneste – og så har han udgivet en bog om det liv, der endte med at ruinere ham.

Frederik Fetterlein var tennisspiller, på verdensranglisten og på alle mulige måder en succes. Han er lækker, nærmest smuk, veltrænet og charmerende. Han var, og er, en rigtig dygtig tennisspiller, udadvendt og ’flink’ –  og alle de egenskaber og karaktertræk lagt sammen, kan, hvis du udnytter dine muligheder, betyde gode og hurtige penge og et liv i luksus.
Det gjorde det for Frederik Fetterlein der i rigtigt mange år brugte rigtigt mange penge, rejste rundt i verden, blev gift – og skilt, datede, festede og forførte alle i sin nærhed.
I dag er Frederik Fetterlein aktuel med den selvbiografiske bog Forført af livet. Bogen er manifestet over den smukke drengs retræte, fra et liv der endte med at forføre ham, i en grad, så han aldrig rigtigt opdagede det.
Frederik Fetterlein har været bosat i Monaco, et af verdens smukkeste og rigeste lande, han har drukket, dyre, drinks med nogle af verdens rigeste mænd og hvis han fik chancen har han haft affærer eller flygtig sex med nogle af verdens lækreste kvinder. Han har været gift, og utro. Han har tjent kassen og brugt den. Han har levet livet i en rus af alkohol, succes og begær. Indtil han få år tilbage blev erklæret konkurs på forsiden af de fleste danske aviser. Den rige drengs konto blev lukket og det åbnede for en ny bevidsthed hos Frederik Fetterlein.
– Jeg har virkelig levet et skørt liv, men jeg har jo også levet et sjovt liv. Ellers havde jeg jo nok ikke gjort det. Men jeg mistede overblikket. Det gik over gevind  – ellers havde det jo været fedt nok, siger Frederik Fetterlein til zekvens. Du kan jobare ikke leve sådan i længere tid og en dag sluttede festen også for mig.
Hemmeligheder og løgne
Frederik Fetterlein anno 2011 er stadig lækker og velklædt, men mest af alt er han klogere. Hans bog, Forført af livet, er en action-packed karikeret udgave, af det liv han levede, de kvinder han knaldede og den barndom han – måske – flygtede fra.
Bogens sidste sider er dedikeret til historien om Frederiks barndom i Rungsted, blandt de velstillede, i en familie hvor far var rigtigt – rigtigt – glad for den dyre whisky og mor godt kunne holde på en hemmelighed.
– Jeg valgte at afsløre min hemmelighed i den her bog. Det skulle med. Ja, min far drak – lidt for meget – og min mor mente ikke det vedkom andre. Den slags er ikke fedt for et barn og intet barn bør holde på den slags hemmeligheder. For det koster. Vi er alle sammen et produkt af vores barndom, også mig, siger Frederik Fetterlein. Jeg siger ikke, i modsætningen til hvordan det lyder i pressen, at alting er min fars og mors skyld, jeg siger bare, at jeg selvfølgelig er præget af det – og at det måske er en medvirkende årsag til at jeg har et ret aktivt ´flugtinstinkt´.
Når man er en af de dyre drenge så flygter man ud i verden. Man jagter oplevelser og god mad, dyre drinks og en shopping-eftermiddag på Oxford Street kan udrette mirakler for sårbare sjæle. For en tid.
– Jeg var som et barn i en slikbutik. Og det er altså en livsstil med store konsekvenser. Det er dyrt. For dyrt. Og usundt, siger Fredrik Fetterlein.
Hvorfor fanden ender man sådan? Det må være noget med kedsomhed. Hvad skal man lave når man har masser af penge og ikke behøver at bruge dagen på at tjene flere? Så er det jo noget med, at man hænger ud med sine rige venner og fester og shopper. Alt sammen lidt for meget. For mig var det sådan, at jeg virkelig åndede lettet op, når jeg landede i et eller andet nyt land. Væk fra virkeligheden, siger han.
Fiasko
Frederik Fetterlein, i den dyre, smarte og overfladiske udgave er på retur. Hans bog er en art erklæring: Det skal være slut. Det er det nød til, for pengene er brugt. Penthouse lejligheden er uden for rækkevidde, og en madras hos hans bror et realistisk alternativ. Frederik Fetterlein lover i sin bog sig selv, og hvem det måtte vedrøre, at der skal ske en forandring. Han har haft det sjovt. Rigtig sjovt og han er ikke typen der fortryder noget, men han er klog nok til at vide, når festen har stået på for længe. Han ved godt, at han har været på flugt fra hemmeligheder han ikke helt magtede at forholde sig til, og nu ved han også, at man ikke kan flygte ret langt med et spærret kreditkort. Alternativet er at se virkeligheden i øjnene. Sådan som den tager sig ud en helt ordinær grå efterårsdag på Vesterbrogade. Ret langt væk fra det liv der springer dig i øjnene når du læser Forført af livet.
Den bog er mit liv. Når jeg læser den kan jeg godt se, at det er mig jeg læser om. Det liv jeg har levet, siger Frederik Fetterlein. Men, det er jo også en ”action-bog” hvor tingene bliver trukket lidt skarpt op og når du kombinerer det med pressens udlægning, så bliver det rigtigt skarpt, smiler Fetterlein. Mit liv nu ser helt anderledes ud. Jeg er gået ind i nogle projekter omkring nogle tennisskoler, jeg arbejder på nogle tv-koncepter og så begynder optagelserne til en dokumentarserie om mit liv lige om lidt. Så jeg keder mig ikke længere, fortæller Frederik Fetterlein.
Det er fedt nok. Frederik Fetterlein har tjent – og brugt – rigtigt mange penge.
Han har fået virkelig god sex, fede oplevelser og en fortrolig snak med landets kommende konge. Det står der jo i bogen. Men mellem linjerne står der måske noget lidt andet. At det koster. At du mister grebet og bliver fjern. At du bliver sådan en kæreste der tager din telefon med i bad, så du ikke bliver afsløret i at være utro. At du mister muligheder, når hele verden kører videre imens du sover brandert ud. At du en dag skal betale det hele tilbage – og derfor må arbejde rigtigt hårdt, også med selvopfattelsen, for at lykkes. Der er langt fra Dubais skyline til Vesterbro. Det er der bare.
– Prøv og hør, det er ikke fedt at være reduceret til en overskrift der skriger ´fiasko´, men det er vilkårene. Jeg holdt den gående nogle år, og så gik den ikke længere. Det var for dyrt et liv, på alle mulige måder, konstaterer Frederik Fetterlein. Skulle jeg bruge mit liv til at råde unge mennesker i dag ville jeg opfordre dem til at komme lidt ud. Faktisk. Ikke sidde og hænge over computeren, men ud og oplev noget! Unge mennesker i Danmark bliver så uselvstændige fordi de er pakket så godt ind, og derfor har de godt af at komme lidt ud i verden. Man skal bare holde sig fra stoffer og hele tiden lige virkelighedstjekke sig selv. Har man stadig styr på det – det skal man have, siger han.

“Det er ikke fedt at være reduceret til en overskrift der skriver “fiasko”, men det er vilkårene”


Verden lige nu
Frederik Fetterlein er allestedsnærværende. Hans bog har ryddet forsider, og hans historie har vagt nogenlunde lige dele fryd og foragt. I pressen er han playboy, men i virkeligheden er han nok mere sådan et menneske, der levede drømmen ud og blev indhentet af virkeligheden. Der som udgangspunkt er en smule udfordrende. Og det er den udfordring han har tænkt sig at tage op. Han har droppet den hektiske flugt og ser kreditorerne og hverdagen i øjnene.
– Når du rejser på den der maniske måde, er det jo en flugt. Det er jo fordi der er et eller andet du skal væk fra. Jeg havde det altid sådan, når jeg landende i London, eller hvor jeg ellers tilbragte weekenden med drengene, at det var en lettelse. Og da jeg efterhånden begyndte at blive bevidst om at det var ved at tage overhånd, lovede jeg altid mig selv, at det her var sidste tur med drengene, sidste Rolex, sidste knald eller sidste gang. Det var det bare aldrig.
En gang skal være den sidste. Og måske har Frederik Fetterlein for længst sagt farvel til den dyre dreng han var. Han lever sundere nu. Passer bedre på sin krop, og på sig selv. Det bliver man en bedre kæreste, far og ven af. Med tiden måske endda en bedre historie.

Foto: Peter Bennet & Signe Mørkeberg Sjøstrøm.

comments

Be the first to comment on "Forført"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.