Fordom sat på prøve: Kan en stripper finde ægte kærlighed?

Tanja03

25-årige Tanja er stripper og har været i et fast forhold i over et år. Men kan det overhovedet lade sig gøre at være stripper og samtidig være i et seriøst og sundt forhold? JA! siger Tanja.

Tekst: Anna Vest & Foto: Greta Tuckute & Privat

Tanja har efterhånden været stripper i en del år. Hun startede som nøgenmodel og blev senere præsenteret for strippermiljøet af en kvinde, som hun mødte tilfældigt i et tog. Da hun havde prøvet at strippe første gang, vidste hun, at hun ville gøre det igen. Lige siden hun var barn, har Tanja nemlig været vild med at underholde. Allerede som 4-årig optrådte hun med mavedans på et bord til sin mors 30-års fødselsdag. Siden har hun benyttet hver en lejlighed til at blive set og hørt – hun elsker det!

Når Tanja stripper, kalder hun sig ikke Tanja, men Sandy Sweet, og det er der en helt bestemt grund til.
– Jeg har altid været lidt vild med Grease, så navnet stammer på en måde derfra. Derudover styler jeg også tit mit hår med store krøller, ligesom Sandy har i filmen. Sweet kommer sig egentlig af, at jeg gerne vil signalere, at jeg er en sød stripper. Jeg er ikke ude på at gøre nogen til grin eller at udstille nogen, når jeg laver et show, fortæller Tanja.
Som lille har Tanja flyttet meget rundt. Faktisk har hun boet hele 15 forskellige steder i Jylland men har nu endelig fundet sig til rette i Klarup lidt udenfor Aalborg. Her bor hun i et hus sammen med sin kæreste og deres hund.
– Jeg føler, at Aalborg har så meget at byde på. Jeg er faldet rigtig godt til, og jeg er helt sikker på, at det er her jeg skal bo, siger Tanja.

Hårdt at finde kærligheden
Selvom Tanja nu har en fast kæreste, indrømmer hun, at det som stripper er svært at finde den ægte kærlighed, og at hun har måttet tage mange hjertesorger med i jagten på lykken.

– Mange unge mænd tænker ikke over, at der altså også er en person inde bagved. De synes bare at fantasien om at være sammen med en stripper, er god og derfor er de egentlig ligeglade med, hvem jeg er, og hvad jeg indeholder. Det har ofte såret mig, fordi jeg har lagt nogle følelser i det, som de ikke har, forklarer Tanja.

– Nogle gange har jeg været ude for, at de ikke har givet lyd fra sig bagefter, og andre gange siger de pludseligt, at de ikke vil have en stripper som kæreste, selvom jeg har været helt ærlig overfor dem fra starten og har sagt, at hvis de ikke vil være kæreste med en stripper, så skal de gå et andet sted hen, siger Tanja.

Den ægte kærlighed skulle dog vise sig at være hele jagten og alle hjertesorgerne værd – og kærligheden fandtes endda forholdsvis tæt på. Tanjas veninde havde en kammerat, som hun mente var helt perfekt for Tanja, og han vidste oven i købet på forhånd, at hun var stripper.

– Min kæreste og jeg mødtes, da min veninde holdt barnedåb for sin lille baby. Efter barnedåben blev vi alle tre enige om, at vi skulle tage på Jensens Bøfhus og få lidt aftensmad. Da aftenen var slut, sagde han, at jeg skulle finde ham på Facebook, og det var det første, jeg gjorde, da jeg kom hjem! Vi så hinanden igen aftenen efter og to dage efter igen, og så har jeg været hos ham lige siden, fortæller en smilende Tanja.

Forhold uden jalousi
Umiddelbart skulle man tro, at det må være svært for en mand at acceptere, at hans kæreste er stripper. Det er dog ikke et problem for Tanjas kæreste, for han ved godt, at det er ham, hun vil have.

– Jo mere seriøst vores forhold er blevet, desto mere føler jeg måske, at det er mærkeligt at give en lapdance til en fremmed mand, når det i virkeligheden er min kæreste, jeg vil være sammen med. Men han ved godt, at det bare er et job for mig, og at jeg elsker at underholde, så han har faktisk aldrig været jaloux, siger Tanja.

– Noget af det, der fylder mest for os i forbindelse med mit job, er, at weekenderne ofte går med det, og dem ville vi jo gerne have sammen. Derfor har vi lavet en løsning, hvor han nogle gange tager med mig på job. Folk tror ofte, at det er fordi, han er min bodyguard, men sådan hænger det faktisk slet ikke sammen. Det er bare for, at vi kan tilbringe så meget tid sammen som muligt, fortæller Tanja.

Fremtiden
Fremtiden står for Tanja helt klart. Hun læser pt. på VUC, så hun kan komme ind på Seminariet og læse til pædagog. Lysten til pædagogfaget, mener hun, stammer fra sin barndom, hvor hun var anbragt på et værested, som ikke hjalp hende – faktisk tværtimod.

– Jeg vil gerne arbejde med anbragte unge, da jeg selv var udsat for, at det sted, jeg var anbragt, ikke behandlede mig ordentligt men kun ville tjene penge på min dårligdom. Jeg fik spisefortyrrelser og begyndte at skære i mig selv, mens jeg boede der, og det var kun et råb om hjælp, forklarer Tanja.
Udover sin uddannelse har Tanja også fremtidsplaner sammen med sin kæreste. Hun vil gerne være mor indenfor de næste par år.

– Når jeg bliver gravid, lægger jeg min stripperkarriere på hylden, men jeg mener sagtens, at mine børn kan vokse op i et sundt hjem, selvom jeg har været stripper. Jeg har samlet alle mine billeder og artikler i en mappe, og for mig handler det bare om at være åben og fortælle om, hvad jeg har lavet. På den måde kan jeg også forklare dem, at det ikke er en vej, som jeg vil råde dem til at vælge. Det er simpelthen for hårdt med alle de bedømmelser og fordomme fra andre, siger Tanja.

Tanjas drøm om mand, hus og børn er altså den samme som de fleste andre unge kvinders, og hun er allerede godt på vej, må man sige…


Fakta:

Navn: Tanja
Alder: 25 år
Beskæftigelse: Læser på VUC og er stripper
Status: I et forhold
Bopæl: Klarup

comments